Arne Svingen er ikke bare en produktiv og prisbelønt forfatter. Nå runder også podkasten hans 50 episoder.

«Svingens barnebokverden» er i dag den eneste programserien som utelukkende handler om barne- og ungdomslitteratur. Første episode gikk på lufta i 2016, så podkasten fyller dermed også fem år i år. I løpet av disse årene har Arne Svingen dybdeintervjuet 100 andre barne- og ungdomsbokforfattere og illustratører.

«Det har vært en stor glede å få muligheten til å gå inn i så mange spennende forfatterskap», forteller Svingen. «Alle gjestene har med stor entusiasme delt erfaringer og fortalt åpent om skriving, litteratur og egne liv. Det er for tiden utrolig mye spennende som rører seg i norsk barne- og ungdomslitteratur som dessverre uhyre sjelden får plass i annen media. Derfor er det et privilegium å kunne dele disse historiene med en stadig økende lytterskare.»

Hver episode varer i ca. en time og har to gjester. Først ut var Tor Åge Bringsværd og Lene Ask. I jubileumsepisode 50 samtaler Arne Svingen med Ingeborg Arvola og Eldrid Johansen.

Arne Svingen flankert av gjest nr. 99 og 100, Ingeborg Arvola og Eldrid Johansen. Foto: Svingens barnebokverden

De aller fleste episodene er innspilt i studio i Oslo, men noen er også innspilt live på litteraturfestivaler rundt om i landet.  Episode 48 ble til og med laget hjemme hos Rune Belsvik i Kristiansand.

NBU gratulerer «Svingens barnebokverden» og opphavsmann Arne Svingen med jubileet –og håper på 50 nye dypdykk i norsk barne- og ungdomslitteratur!

Her kan du høre alle episodene.