I Det Norske Akademis ordbok NAOB (naob.no) finner du ikke bare standardordforrådet, men også gamle ord, sjeldne ord og faste uttrykk. Men kanskje viktigst er de litterære beleggene.

I NAOB ledsages ordbeskrivelsene nemlig av autentiske sitater. På litteraturlisten finnes både gammelt og nytt: folkeeventyr, Inger Johanne-bøkene, serien om Svein og rotta og bøker av alt fra Aimée Sommerfelt, Tor Åge Bringsværd og Anne-Cath. Vestly til Gaute Heivoll og Ingvild H. Rishøi.

Sitatene beriker ordbeskrivelsene, for eksempel i artikkelen giga-, hvor både første og siste sitat er fra barne- og ungdomslitteraturen:

Den gamle artikkelen teltsnor fikk sitt første belegg fra en av Harald Rosenløw Eegs ungdomsromaner:

I en del tilfeller leder sitatene til ord, betydninger eller uttrykk som ikke var i ordboken fra før av. Her ordet suppesløyd, som kom inn med Klaus Hagerup:

En del av ordene regnes også som nyord:

Finn flere ord ved å søke på forfatternavn eller boktitler. Bruk anførselstegn hvis søket består av flere ord. Nye sitater kommer inn daglig.

Ønsker du å bidra med egne boktitler, kan du sende pdf-er av førsteutgavene til redaksjonen@naob.no. NB: NAOB dekker kun bokmål.