Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) starter en forfatterskole for dem som ønsker å skrive sakprosa for barn og unge. 

Det er for få som definerer seg som sakprosaforfattere for barn og unge, sier seniorrådgiver i NFFO, Kristine Isaksen, til Morgenbladet i dag. Dessuten mener hun at innholdet i dagens sakprosa er noe ensidig: «Hvis du er barn i dag og ikke er så interessert i dyr, da har du jaggu meg et problem.»

Bjørn Arild Ersland. Foto: Tommy Ellingsen

Det er Bjørn Arild Ersland som skal være hovedlærer på forfatterskolen. I tillegg til å være en erfaren sakprosaforfatter er Ersland professor i skrivekunst ved Universitetet i Stavanger og dessuten nyslått styremedlem i NBU.

NFFOs forfatterskole vil i første omgang ta opp ti studenter. Søknadsfristen er 5. august.

Les mer her.