Har du noen gang tenkt at en bok du har skrevet, bør bli film eller serie?
Eller har du lyst til å skrive manus selv?

Fredag 29. oktober kl. 12-16 inviterer Norsk barnebokinstitutt NBUs medlemmer til seminar og skriveverksted med Mahmona Khan og Bjørn Sortland. Seminaret og skriveverkstedet vil finne sted i Kronprinsens gate 17 (9. etasje).

Mahmona Khan og Bjørn Sortland er begge forfattere som primært skriver bøker, og som har fått noen av dem filmatisert i ulike format. Ikke minst har begge vært sterkt involvert i prosessen fra boktekst til manus, og tatt kontroll over sitt eget litterære stoff når det transformeres til en dramatisk tekst for skjerm.

De vil snakke om adapsjon, likheter og ulikheter mellom bok og manus, samt utfordringer når det gjelder å skrive i et nytt format. Går det an å tenke på at en bok også skal bli film, før en begynner å skrive? Er det lurt å tenke konsept? Hvor mye kontroll har man når regissører og andre skal tolke verket vårt? Er vi som barne- og ungdomsbokforfattere attraktive for produksjonsselskap?

Det vil bli satt av tid til spørsmål og diskusjon.

Seminaret vil også bestå av et skriveverksted. Her vil det bli fokus på:

  • Lette, korte og små oppgaver med dramatisk tekst
  • Dialog
  • Antagonist/protagonist: Hvordan skape karakterer som ikke bare er stereotyper
  • Filmdramaturgi: Den klassiske treakteren
  • Hvordan unngå at kunnskap om dramaturgi blir en venn og ikke en rigid struktur som begrenser

Seminaret har plass til 20 deltakere.

Påmelding innen fredag 15. oktober til ellen.liland@nbuforfattere.no

Er det flere enn 20 påmeldte, er det NBUs administrasjon som avgjør hvem som får delta. Skal du på NBUs medlemsmøte dagen etter, er det mulig å søke om å få dekket utgifter til hotell (inntil kr 1000) fra fredag til lørdag.

 

(Foto: PremiumBeat)