Husk at du som medlem av NBU kan søke om opphold i en rekke forfatterboliger både i Norge og i utlandet.

Noen av stedene tilbyr gratis opphold, andre tar en relativt lav leie. Noen har søknadsfrist, andre kan du sende en søknad til når som helst på året. På listen under har vi også inkludert boliger som blir leid ut av norske forfattere.

Se listen over forfatterboliger

I tillegg til stedene nevnt over finnes det en drøss med såkalte writers’ residencies og writers’ retreats over hele verden. Dette er steder, ofte i vakre omgivelser, der du kan sitte for deg selv og skrive og/eller delta i workshops med andre forfattere (og forfatterspirer). Residensene stiller ofte krav om CV/publikasjonsliste, retreatene er åpne for alle. Måltider er inkludert i prisen.

En oversikt over noen av residensene

En oversikt over noen av retreatene

En del av stedene, særlig retreatene, tilbyr også aktiviteter som yoga, utflukter osv. Noen av retreatene vil nok være for alternative for enkelte, andre er for skrivende flest.

God tur!

 

(Foto fra forfatterboligen Gammel Have på Fyn)