Marianne Kaurin er tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis for barneboka Syden under bokmessa i Frankfurt. NBU gratulerer!

Deutscher Jugendliteraturpreis er en av verdens mest prestisjefylte priser for barne- og ungdomsbøker og ble delt ut første gang i 1956. Hensikten med prisen er bl.a. å sette fokus på litteratur for de yngste leserne, stimulere barn og unge til å lese og gi kvalitetsbøker tilgang til det tyske bokmarkedet.

Syden (Aschehoug, 2018) er beregnet på aldersgruppen 9-12 år og har fått svært god mottakelse i Tyskland. Marianne Kaurin deler prisen med sin tyske oversetter Franziska Hüther.

Marianne Kaurin (f. 1974) har utgitt tre bøker for barn og unge siden debuten i 2012. Hun har gått forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt og jobber som redaktør for barne- og ungdomslitteratur i Cappelen Damm. Hun har tidligere mottatt både Kulturdepartementets debutantpris, Uprisen og Aschehougs barnebokpris. Foto: Aschehoug

Sist en norsk forfatter fikk Deutscher Jugendliteraturpreis, var i 2018, da Øyvind Torseter mottok prisen for Mulegutten.