Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris går i år til Ubesvart anrop, en grafisk roman med tekst og illustrasjoner av Nora Dåsnes. NBU gratulerer!

I tegneserieform forteller Dåsnes om følgene av 22. juli-terroren for ungdomsgenerasjonen etter 2011 og hvordan den kollektive sorgen påvirker oppveksten.

– Det er store tanker og store spørsmål, i små snakkebobler. Det visuelle og det språklige komplementerer hverandre fullkomment i Nora Dåsnes’ sterke og originale fortelling om de dyptgripende følgene av terroren, sier juryleder og tidligere NBU-leder Taran L. Bjørnstad.

Det er blitt mange priser på Nora Dåsnes i år. I mars mottok hun Kulturdepartementets tegneseriepris for debutboka Ti kniver i hjertet, mai ble hun tildelt Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend, og senest i oktober fikk hun diplom under Årets vakreste Bøker-utdelingen, også den for Ti kniver i hjertet.

Riksmålsforbundets litteraturpris går til Lars Vik for hans biografi om moren, forfatteren Bjørg Vik. Begge prisene vil bli utdelt under Kimen litteraturfestival på Sandefjord bibliotek 13. november.