– Et arbeid fra hennes hånd og hode er gjennomtenkt, gjennomarbeidet og gjennomillustrert. Vi anser henne som en av samtidens viktigste stemmer i barne- og ungdomslitteraturen, sa Aschehoug-sjef Mads Nygaard da han delte ut prisen.

Nora Dåsnes. Foto: Oda Berby

Det er blitt mange priser på Nora Dåsnes siden hun debuterte med tegneserieromanen Ti kniver i hjertet i 2020. I fjor mottok hun både Kulturdepartementets tegneseriepris og Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend. For sin andre roman, Ubesvart anrop (2021), har hun så langt mottatt Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris. Dåsnes har også gitt ut tre småbarnsbøker om Vesle sammen med Hannah Mileman.

Aschehougs barnebokpris ble delt ut for første gang i 2019, og er en anerkjennelse av et lovende og kvalifisert forfatterskap. Den utdeles etter innstilling fra forlagets redaksjon og ledelse og består av en sjekk på kr 30 000. Prisen har tidligere gått til Bobbie Peers, Lars Joachim Grimstad og Marianne Kaurin.