På jakt etter et sted å skrive i ro og fred?  Kanskje til og med et helt år? Disse to stedene har søknadsfrist snart.

Byskribent i Graz
Byen Graz sørøst i Østerrike lyser hvert år ut stillingen som «byskribent». Utenlandske forfattere kan søke, og blir du valgt, får du bo der gratis i i et helt år. Du får også utbetalt et månedlig stipend. Søkere må beherske tysk.

Søknadsfrist er 31. mars. Oppholdsperioden er 1. september 2022 – 31. august 2023.

Les mer og søk her.

Takterrassen til Circolo Scandinavo. Foto: Circolo Scandinavo

Skriveopphold i Roma
Circolo Scandinavo i Roma tilbyr opphold (residency) til nordiske kunstnere. Kunstnere fra alle kunstfelt kan søke. Programmet kan omfatte en kulturell begivenhet (litterære arrangement, konserter osv.), dvs. alt som er åpent for allmennheten for å fremme nordiske kunstnere i Italia.

Søknadsfristen er 1. april. Oppholdsperioden er oktober 2022 – september 2023 (helst minimum 2 måneders opphold).

Les mer og søk her.