Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend øker fra 40 000 til 60 000 kroner.

Årlig gir Bokhandlerforeningen et stipend til en lovende barne- eller ungdomsbokforfatter. Stipendet blir delt ut på Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai og har som formål å utvikle forfatterskap og løfte de nye barnebøkene frem.

I anledning NBUs 75-årsjubileum kan Bokhandlerforeningen fortelle at de fra og med neste år øker Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend fra 40 000 til 60 000 kroner.

— Hjertelig takk til Bokhandlerforeningen for en virkelig raus økning av barne- og ungdomsbokstipendet. Dette blir det bøker av! sier NBU-leder Alexander Løken. — Stipendet har vært en viktig anerkjennelse av litteraturen for yngre lesere i over tjue år, og vi ser fram til fortsatt godt samarbeid med Bokhandlerforeningen.

Stipendmidlene dekkes av Bokhandlerforeningens medlemmer, mens det er NBUs litterære råd som innstiller mottakeren av stipendet. Stipendet er blitt delt ut siden 2001. Første mottaker var Hans Sande, i fjor var det Marianne Gretteberg Engedal som fikk det. Se hele lista her.

Marianne Kaurin mottok stipendet i 2019. Foto: NBU