Det ble norsk seier i Helsingfors i kveld. Nora Dåsnes mottok Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2022 og 300 000 danske kroner for tegneserieromanen Ubesvart anrop. NBU gratulerer!

Nora Dåsnes og vinnerromanen. Foto: Agnete Brun

Norges andre nominerte var bildeboka Georg er borte av Ragnar Aalbu (Ena/Vigmostad & Bjørke, 2021). I tillegg var norske Sara Vuolab fra det samiske språkområdet nominert for diktsamlingen Gárži (ČálliidLágádus, 2019).

Se de øvrige nominerte her.

Om prisen
Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris ble delt ut for første gang i 2013 og skal bidra til å styrke og løfte barne- og ungdomslitteraturen i Norden. Det er en nordisk komité, bestående av minst to medlemmer fra hvert nordiske land, som både nominerer og kårer vinneren av prisen.

To ganger tidligere har prisen gått til en norsk forfatter og/eller illustratør. I 2014 fikk Håkon Øvreås og Øyvind Torseter prisen for Brune. Og i 2019 mottok Kristin Roskifte den for bildeboka Alle sammen teller.