Kristi Kristoffersen står bak de offisielle biografiene til Marcus & Martinus og har jobbet med flere stjerner med unge fans. Nå har hun utgitt tre feelgood-romaner om unge Karoline som blir forelska i en superstjerne. 

Kirsti Kristoffersen (f. 1986) har skrevet tre bøker i Kjendis-serien, alle utgitt i år. Foto: Fartein Rudjord

– Hva betydde bøker for deg i oppveksten?

– Veldig mye. Jeg leste alt mulig, og husker fremdeles dagen da bibliotekaren i Vestfossen la hendene på skuldrene mine og sa: «Nå tror jeg du er klar for ungdomshylla.» Der åpnet det seg en helt ny verden, full av Evi Bøgenæs og Kjersti Scheen og Vigdis Hjorth og Maria Gripe. Kombinert med en snill nabo som jobbet på lageret til Bokklubben og pleide å legge bøker i postkassa til meg, lå liksom alt til rette for min fremste hobby. Jeg ble en sånn som leste overalt, inkludert mens jeg gikk hjem fra skolen.

– Hvorfor ville du bli forfatter?

– Å bli forfatter var en barndomsdrøm for meg, men som jeg tenkte ikke var helt realistisk da jeg ble eldre. Dessuten var det så mye annet jeg ville drive med! Men jeg utdannet meg i det minste til tekstforfatter, og har alltid tenkt at kanskje, muligens, en dag … og her er vi! Tenke seg til.

Hvorfor valgte du å skrive for barn og unge?

– Jeg har jobbet tett på tweens-målgruppa i mange år, først som redaktør i Julia, og deretter i managementet til flere stjerner med unge fans. Jeg føler at jeg kjenner dem ganske godt! Og har lyst til å gi dem samme type leseopplevelser som jeg selv elsket i den alderen; oppslukende, romantiske, fine og morsomme.

– Finnes det en rød tråd i bøkene dine?

– Kjendis-trilogien er en sammenhengende historie over tre bøker, så det er absolutt en rød tråd der. Jeg tror at fremtidige prosjekter også vil ha en tematisk kobling til disse, for jeg har mer å fortelle fra backstagelivet og ulike popstjerneaktige univers. Dessuten vil jeg nok holde meg til feelgood. Dystopier ligger ikke helt for meg.

– Hva er du opptatt av som forfatter?

– Jeg er opptatt av leseglede og av å kunne tilby en virkelighetsflukt å drømme seg bort i. Bøkene mine er feelgood, og det fremste målet mitt er å få det til å kile litt i magen hos leseren. Jeg pleier å si at det er nok av ting å bekymre seg over i den virkelige verden, og det er jo kanskje litt flåsete sagt, men jeg mener det virkelig. Feelgood trengs!

– Hva liker du å gjøre når du ikke skriver? 

– Jeg liker jobben min som publisist i Gyldendal, og leser fremdeles masse på veien hjem og litt overalt. Dessuten har jeg nettopp begynt å spille håndball igjen, etter egentlig å ha lagt helt opp for ti år siden. Det er så gøy!

– Helt til slutt: Hvilke forventninger har du til NBU?

– Jeg synes det er fint å få være en del av et fellesskap som NBU! Aller mest gleder jeg meg til å bli kjent med flere som skriver og brenner for de aller viktigste leserne.