Hvert år inviterer Bergen Offentlige Bibliotek ca. 600 barn på 6. og 7. trinn i Bergen kommune til å lese fem utvalgte bøker og stemme fram sin favoritt. Nå er favorittboka til bergensbarna  kåret, og vinneren ble Hjemsøkt av Christoffer Lamøy.

NBU gratulerer!

Hjemsøkt vant også Kulturdepartementets debutantpris i fjor og var dessuten nominert til NBUs debutantpris Trollkrittet.

Christoffer Lamøy med vinnerboka. Foto: Privat

Disse bøkene var også nominert:
Kristine Rui Slettebakken: Sommer med Jo
Bjørn Ousland: Det mørke hjertet
Arne Svingen: Snitch

Barnas bokpris ble delt ut av Bergen Offentlige Bibliotek første gang i 2015. Da gikk prisen til Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg. Fjorårets vinner var Johnny 777 Mission 1: Rio de Janeiro av Bjørn Sortland og Ketil Selnes (ill.).