Bjørn F. Rørviks bøker om Reven og Grisungen har slått an i Tyskland. Nå er den tyske utgaven av Prikkesyken nominert til en av verdens mest prestisjefylte barnebokpriser, Deutscher Jugendliteraturpreis.

Bjørn F. Rørvik er i vinden i Tyskland. Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken

«Dette er en kunstferdig komponert liten farse, fortalt på en morsom og frekk måte, der Bjørn F. Rørvik gir dyrene menneskelige egenskaper», skriver juryen. «Rørvik lykkes med å ta et forfriskende blikk på barns lekepraksis, uten å være moraliserende eller altfor pedagogisk.» Les hele begrunnelsen her.

Den tyske utgaven av Prikkesyken  er illustrert av tyske Claudia Winkel.  Orginalutgaven er illustrert av Per Dybvig. Meike Blatzheim har oversatt boken til tysk, og Klett Kinderbuch er det tyske utgiverforlaget.

Vinneren blir kåret under bokmessen i Frankfurt til høsten.

Sist en norsk forfatter fikk Deutscher Jugendliteraturpreis, var i 2021, da Marianne Kaurin mottok prisen for den tyske utgaven av Syden.

reven-og-grisungen-den-tyske-utgaven-illustrert-av-Claudia-Winkels-oversatt-av-Meike-Blatzheim

Den tyske utgaven av Reven og Grisungen, illustrert av Claudia Winkel. Foto: Cappelen Damm