Nylig gikk Samlaget, Bonnier, Kagge og Vigmostad & Bjørke ut mot at Storytel Norge ikke har tatt inn korte barnebøker fra andre forlag enn Cappelen Damm siden 1. mai i fjor.

«Storytel forskjellsbehandlar norske forlag», skriver de i kronikken, som sto i VG 26. april. «Barn får dermed berre tilgang til småbarnsseriar som blir gitt ut på Cappelen Damm. Og forfattarar på alle andre forlag blir fråteken mogelegheit til inntekter i Noregs største lydbokteneste.»

Les hele VG-kronikken her

Det er uhørt at forfattere blir diskriminert og utestengt fra strømmetjenester basert på hvilket forlag de utgir bøker, sier NBU-leder Alexander Løken til bokbransjenettstedet Bok365. Det fører til et dårligere utvalg for unge lyttere og at mange forfattere går glipp av store inntektsmuligheter. I tillegg oppstår det et hierarki i bransjen, der det er mer lukrativt å gi ut bøker på forlag som eier strømmetjenester. Sånn kan vi ikke ha det.

Les hele Bok365-saken her.