ARKs barnebokpris 2023  går til grøsserromanen Udyr  av Ingvild Bjerkeland. NBU gratulerer!

Ingvild Bjerkeland (f. 1981) debuterte med ungdomsromanen Oscar Blue går under i 2005, og har siden gitt ut to bildebøker, Pøbler i pels og pyjamas (2013, illustrert av Jens Kristensen) og Monsterbølger (2015, illustrert av Åshild Irgens). Foto: Grethe Nygaard

Emilie Jarto, kategorisjef for barne-og ungdomslitteratur i ARK, var svært fornøyd med vinneren: – Udyr byr på grøss fra første side og er både lettlest og morsom. Dette er ei utrolig spennende bok som du ikke greier å legge fra deg.

De andre nominerte til årets pris var:
Historia om Erling Braut Haaland av Ørjan Zazzera Johansen, illustrert av Thomas Kirkeberg (Samlaget)
Edelmot av Victor Sotberg, illustrert av Odin Helgheim (Egmont)
Øya som glitrer i sølv av Helene Flood (Aschehoug)
Jenny Fender av Heidi Marie Vestrheim (Gyldendal)

ARKs barnebokpris er en pris norske barnebokforfattere synes det er stas å vinne. Juryen består nemlig av 10 000 femte-, sjette- og sjuendeklassinger fra flere hundre skoler over hele landet. Elevene leser de nominerte bøkene og er gjennom ulike aktiviteter med lærer og skolebibliotek før de stemmer klassevis.

Prisen består av 25 000 kr og et kunstverk.