Ola Nielsen Oldani og Martin M. Hvattum har vunnet med boken «Villvillmarka – Den siste hodeskallen.» NBU gratulerer tegneseriedebutanene!

Ola Nielsen Oldani er tekstforfatter og har skrevet «Villvillmarka» sammen med illustratør Martin Hvattum. Foto: Gyldendal Norsk Forlag

Da Dina Norlund gikk bort 22. februar i år, opprettet Egmont en debutantpris i hennes navn, skriver NTB. Prisen skal deles ut årlig, til et episk verk av norske debutanter inneværende år. Verket skal være fantasifullt, underholdende og av høy kunstnerisk kvalitet. Det må ha barn og unge som hovedmålgruppe. Vinneren – eller vinnerne – får 30 000 kroner og et Dina Norlund-litografi.

Juryen har i år bestått av:
Ragnhild Malfang, seksjonsleder hos Lillestrømbibliotekene
Øyvind Sagåsen, tegneserieskaper
Tonje Tornes, redaksjonssjef i Egmont
Tormod Løkling, redaksjonssjef i Egmont

Om vinneren av Dina Norlunds minnepris 2023, uttaler juryen:
«Denne historien har flere av kjennemerkene til et klassisk eventyr: Et problem skal løses – noen må ut på reise. Eller ut på eventyr, som det jo heter. Boken preges av både språklig og grafisk fortellerglede. Når en av skurkene – nemlig skattefuten – kommer ridende, så ledsages tegningen av rimet: ‘På nattsvart sal i pusset lær, med spisse sko og vonde knær.’ Sånt er morsomt for voksne òg, noe som er et av adelsmerkene for en god tegneserie: Flere lag og nivåer på historie og humor, slik at både voksne og barn finner noe å glede seg over. I byen våre helter drar til, finnes steder som ‘Den endeløse trappens ende’, ‘Apokalypsens fire ryttere rideskole’, og butikken ‘Kniver, sakser og andre ting man ikke skal løpe med’. Tegningene er utført i en svært personlig stil, som ikke likner på noe annet, men som er trygg på sin egen strek og inneholder talløse detaljer leseren kan fortape seg i. Dette er et overflødighetshorn av skaperglede, som vi tror forfatter og tegner har hatt det veldig moro med å lage.»

Vinnerne er Ola Nielsen Oldani og Martin M. Hvattum med boken «Villvillmarka – Den siste hodeskallen»!