I samarbeid med sør-afrikansk PEN lyser NBU ut én plass til et tre ukers skriveopphold i KwaNojoli, The Eastern Cape, Sør-Afrika.

I dette herskapelige huset skal altså gjestene bo, mens de er på det 20 dagers lange oppholdet i Sør Afrika.

Tidsrommet er 6. – 26. mai 2024. Det vil delta til sammen seks forfattere fra hele verden på skriveoppholdet.

Skriveoppholdet vil foregå i herskapshuset Paulet House som i noen år har tilbudt residens og kurs til kunstnere og forfattere. Se bilder her:https://jgf.org.za/paulet-house-3/

Alle utgifter i Sør-Afrika er dekket: Opphold i eget rom, tre måltider daglig, rengjøring, internett og lokal transport.

NBU dekker 10.000 kroner av flybilletten tur-retur Sør-Afrika. Eventuelle ytterligere utgifter til reisen må deltageren dekke selv. Billetter må ordnes av deltageren.

NBU vil plukke ut den norske kandidaten og søknaden må inneholde et motivasjonsbrev og info om prosjektet du ønsker å jobbe med under oppholdet. Søknaden kan være på norsk, men forfatteren som blir plukket ut må selv oversette brevet og en kortversjon av bokideen til engelsk slik at de andre deltagerne og arrangøren kan få et innblikk i hvem som kommer. Det trengs kun en enkel oversettelse.

Les mer om arrangøren her: https://jgf.org.za/event/pen-it-down-pen-dit-neer/

KwaNojoli er regnet som en særlig vakker del av Sør-Afrika og Addo Elephant National Park ligger for eksempel kun 130 km unna. Et opphold kan gjerne kombineres med utforskning av landet, men det er et krav at man deltar på skriveoppholdet de tre ukene det varer.

Det er forventet at deltageren skriver en tekst om oppholdet som blir publisert på NBUs hjemmeside.

Søknadsfrist: 19. mars 

Send søknad til: ellen.liland@nbuforfattere.no