Tredje til femte juni var syv barne- og ungdomsbokforfattere samlet i Bø i Telemark til NBUs årlige skrivesamling. Det ble tre inspirerende og produktive dager!

Det er nå tredje året NBU arrangerer skrivesamling i Bø, og vi må si at dette er et av årets høydepunkt: en skrivesamling der medlemmer får diskutere hverandres tekster, utveksle erfaringer og hvor de får mye tid til å skrive. I februar ba vi interesserte sende oss en søknad, og vi valgte deretter ut åtte medlemmer som fikk tilbud om å være med.

Den andre kvelden fikk man servert reker. Foran: Sanne Mathiassen, til venstre: Elena Guttormsen, Trude Tjensvold, Hannah Mileman, Veronica Salinas, Elisabeth Moseng, Johanne Scheen Jahnsen, som er NBUs medlem i Bø ble også invitert på middag, Camilla Otterlei, Nina Borge, A. Audhild Solberg. Den tomme stolen tilhører Ellen, som også har tatt dette bilde.

Vi ankom Breiva Gjestegaard og Glamping rundt lunsjtider mandag. Stedet var like magisk i år, med godt vær og hele campen for oss selv.

Administrasjonsleder Ellen Liland, selv fra Bø, stod for matlaging og tilrettelegging, ikke minst oppvarting, så alle bare kunne synke inn i skrivingen og ikke tenke på noe annet.

Deltakerne på skrivesamlingen blir innlosjer i luksuriøse telt eller rom på gården.

De sju forfatterne var delt opp i to grupper, hver gruppe med en veileder. Årets veiledere var A. Audhild Solberg og nestleder Sanne Mathiassen. Hver gruppe leste hverandres tekster på forhånd, og første dag var det rom for tilbakemelding og diskusjon rundt manus. Det varierer hvert år hvor langt man er i prosessen, noen kommer med ganske knadde manus som allerede er inne hos redaktør, mens andre kommer med en ide til noe de håper kan bli noe. Alle var godt forberedt, og diskusjonene rundt bordet var både lærerike og ansporende.

Gruppe 1 bestod av veileder Sanne Mathiassen, Veronica Salinas, Elisabeth Moseng og Elena Guttormsen.

Gruppe 2 bestod av veileder A. Audhild Solberg, Camilla Otterlei, Trude Tjensvold, Nina Borge og Hannah Mileman.

Det ble dessuten laget veldig proffe pizzaer i pizzaovnen første kvelden, dette også gjennomført med skikkelig lagånd og gruppearbeid!

Dag to fortsatte gruppene hver for seg. Nå var det mulighet for å få en-til-en tilbakemelding fra veileder, eventuelt å bli med på et skrivekurs, ledet av Sanne Mathiassen, for å finne frem inspirasjonen.

Det var satt av god tid til egen skriving, og deltakerne benyttet tiden godt. Alle hadde hvert sitt telt (eller rom i huset), og disse var i flittig bruk både før og etter gruppediskusjonene mandag til onsdag. Kanskje ikke så rart når disse teltene minner mer om slott enn telt.

Et av safariteltene på Breiva, hver forfatter får hvert sitt telt. Legg merke til eget kjøleskap og vask!

Da det var tid for avreise onsdag, var alle deltakerne – samt Ellen og undertegnede – enige om at dagene hadde vært en aldri så liten vitamininnprøyting, både skrivemessig, idémessig og sosialt. For en luksus, ble mottoet for hele turen!

Vi gleder oss allerede til NBU arrangerer skrivesamling igjen neste år! Og oppfordrerer alle medlemmer som kunne tenke seg å bli med neste år å søke om plass!

Av Sanne Mathiassen – nestleder i NBU