Forfatterboliger

Som medlem av NBU kan man søke om om å benytte botilbud for forfattere.

Leveld Kunstnartun i Hallingdal

Ligg i grenda Leveld i Ål i Hallingdal. Opphaldet er gratis og tiltenkt biletkunstnarar, forfattarar, musikarar og kulturarbeidarar m.v. Opphaldsperioden er normalt 1 månad, men både kortare og lengre opphald kan avtalast. Tunet er fylt opp ut 2020. Søknadsfrist for opphald i 2021 er 1. april.

Les meir her.

Kunstnerbolig i Rogaland

Rogaland fylkeskommune tilbyr gratis kunstneropphold på Obrestad fyr og i Lalandhuset på Jæren samt på Utsira fyr på Utsira. Formålet er å gi kunstnere fra inn- og utland mulighet til å oppleve og kanskje bli inspirert av Rogalands kultur og natur. Søknadsfrist 15. mars.

Les mer her.

Fjelberg Prestegard i Kvinnherad

En antikvarisk perle i hjertet av Sunnhordland. Hovedhuset er innredet med fire arbeidsrom og et større atelier. Alle arbeidsrommene har eget toalett og dusj. Prestegården ligger på øya Fjelbergøy.

Les mer her.

Andøen Gård utenfor Kristiansand

Ligger på landfaste Andøya ca. 15 kilometer vest for Kristiansand. En del av bygget er innredet som en egen liten leilighet. Denne leiligheten er tenkt som en skrivestue, der forfattere kan søke ro og inspirasjon til å skrive. Man kan til nød bo to stykker her, men leiligheten er i utgangspunktet beregnet på én.

Les mer her.

Schäffergården utenfor København

Eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid og ligger i Gentofte, nord for København. Den gamle herregården kan tilby studieopphold.

Les mer her.

Digterhjemmet i Esbjerg

Julius Bomholts hus «Digterhjemmet» i Esbjerg, et gammelt, gjennomrestaurert og fullt møblert skipperhus, tilbys som bolig for nordisk forfatter for en periode på 1 år. Man må selv betale for oppvarming, strøm, telefon, rengjøring osv., samt være ansvarlig for husets inventar.

Les mer her.

Gammel Have på Fyn

Gammel Have er et fristed på Fyn for nordiske kunstnere. Huset inneholder arbeidsrom, stue, to soverom, kjøkken og bad. Opphold tilbys for en eller flere måneder, og prisen er DKK 2700-3700 pr. mnd. (2019).

Les mer her.

Gunnarshus i Reykjavík

Gunnarshus i Reykjavík drives av Islands forfatterforbund. I huset er en gjestebolig for forfattere, oversettere og andre litteraturmennesker. Huset ligger sentralt i Reykjavík. Oppholdets varighet er fra 1 til 8 uker.

Les mer her.

Baltic Centre for Writers and Translators i Visby

Ligger i Visby på Gotland og tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise og kost osv. må man betale selv, og man må selv sørge for matlaging, oppvask og rengjøring av rommet.

Les mer her.

Waves of Three Seas på Rhodos

Det internasjonale forfatter-og oversettersenteret på Rhodos tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise og kost osv. må man betale selv.

Les mer her.

Artist-in-Residence i Roma

Circolo Scandinavo tilbyr residenser til nordiske kunstnere. Kunstnere fra alle kunstfelt kan søke. Opphold er minimum en måned. Programmet kan omfatte en kulturell begivenhet (litterære arrangement, konserter osv.), dvs. alt som er åpent for allmennheten for å fremme nordiske kunstnere i Italia.

Les mer her.

Andre steder

The Liguria Study Center for Arts and the Humanities / The Bogliasco Foundation, Genoa, Italia

Wassard Elea, Campania, Italia

Sangam House, Bangalore, India

Private steder til leie

Fjellandsby på Gran Canaria

Sverre Knudsen har et hus på Gran Canaria, som han kan tenke seg å dele med andre forfattere:

«Jeg er så heldig å ha et hus i en paradisisk, bitte liten landsby oppe i fjellene på Gran Canaria. Her er jeg stort sett alene, og søker en leieboer (bare én) til et rom med eget bad og massevis av fellesareal for minimum 1 måned, men  helst mer. Forholdsvis stabilt internett, brukbar mobildekning (når man lener seg ut av vinduet i biblioteket) og buss flere ganger om dagen. Kr 4000 pr. måned for tre mnd. og mer; kr 6000 for én mnd. Ta kontakt pr. mail: sverre@knuds1.net»

Leilighet i Budapest

«Jeg leier ut en sentralt og stille beliggende leilighet (41 kvm), ganske nyoppusset, i tredje etasje i en gammel bygård på Pest-siden av Donau. Adresse: Damjanich utca 39., VII. kerület (bydel Erzsébetváros). I første etasje i gården: et lite spisested med kebab og falafel, et apotek og en bokhandel. Beliggenhet: ved Byparken (Városliget) og The Gallery of Fine Arts (under renovering i skrivende stund), fire busstopp fra Musikk-konservatoriet, Fotomuseet og Dikternes bokhandel. Flere trolleybusser rett i nærheten.

Hva leiligheten har: stort arbeids- og soverom, kjøkken, stort bad, gang, kott. Sove- og arbeidsplass for to +. Gode madrasser på gulvet. Sjelden takhøyde. En liten og mangfoldig samling bøker, både skjønnlitterære og mange om Budapest og Ungarn. Liten cd-spiller og cder med klassisk musikk, ungarsk jazz og folkemusikk. Yogamatte. Printer, raskt wi-fi. Tre dyner, sengklær, håndklær. Kjøkken med kjøleskap, komfyr, vannkoker, visper, utsikt mot lekeplass og grønt. Bad med toalett, servant, badekar, vaskemaskin, hårtørrer samt elementære saker som såpe og sjampo.

Leie for en uke (2016): 1600 kr; for to uker 2600 kr; for tre uker 3500 kr; for en måned 4200. Da er utgifter knyttet til strøm, gass, elektrisitet og wi-fi iberegnet. Er du interessert i å leie, så kontakt meg gjerne.

Vennlig hilsen Wera Sæther
mobil: +41 442 429
e-post: wera.sether@gmail.com»

Hus fra 1878 på Auster Nesland i Lofoten

Les mer og se bilder her.

«Jeg heter Lill-Anita O. Svendsen, er billedkunstner og født og oppvokst på Auster Nesland, men bor i dag på Gravdal i Lofoten. Min tippoldefar var den første som bygde på Auster Nesland i 1858, og i 1878 satte han opp dette vakre huset.

Det historiske fiskeværet Auster Nesland i Flakstad kommune i Lofoten ligger idyllisk til for seg selv. I sommersesongen er det et yrende og hektisk liv, men når september kommer slumrer husene og går i vinterdvale. Vi bor der selv i mai-august og ønsker å leie ut hele eller deler av huset i lengre perioder fra september. Huset og omgivelsene er perfekte for den som ønsker fred og ro til å fordype seg i sine egne eller andres tekster.

Når det gjelder utleie i vintermånedene, kan det være utfordrende hvis det blir mye snø, da brøytes ikke veien fra 1. januar og fram til påske. Likevel, vi har ofte gått på ski fra Skjelfjorden (ca. 6-7 km) til Auster Nesland, og for dem som liker eventyr og utfordringer, vil det ikke være noe problem. De siste to årene har det stort sett vært snøfritt hele vinteren gjennom, og vi har brukt bil som ellers i året.

Stedet ligger ca. 9,9 km fra hovedveien E10 og ca. 14 km fra nærmeste tettsted, som er Ramberg med restaurant, supermarked, bensin osv. Ramberg Gjestegård har en glimrende meny for den som ønsker et bedre måltid. Den gamle fiskerstien mellom Nesland og Nusfjord er et populært utfartssted i sommersesongen.

Vi har også fått et ekstra dobbeltrom med dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel siden oppdateringen på websiden ble gjort. Totalt har vi da rom for 6-7 gjester. Når det gjelder pris, vil den avhenge av lengde på oppholdet og antall gjester. Wifi: Vi bruker Ice Net og det har en fast månedspris som inngår i leien, trenger man mer må man betale ekstra for dette. (Vi har aldri måttet be om å utvide abonnementet). Strømmen inngår opp til en viss målestand. Mobildekningen er grei når man sitter i i den koselig lille ministuen i andre etasje.

Vennlig hilsen Lill-Anita O. Svendsen»

Pellebu på Hafjell

Elin Ørjasæter og Nils Gullak Horvei eier skrivestua Pellebu, som er en moderne leilighet på Hafjell.  De ønsker å leie ut denne til skrivende folk i sommerhalvåret og første del av høsten, helst langtidsleie (f.eks. tre måneder).

Les mer her.

 

Ansvarlig redaktør: Taran L. Bjørnstad
Redaktør: A. Audhild Solberg

E-post: sekretariat@nbuforfattere.no

Telefon: (+47) 22 47 85 70

Postadresse: Postboks 1898 Vika, 0124 Oslo