Forfatterboliger

Som medlem av NBU kan man søke om om å benytte bortilbud for forfattere.

Kunstnerbolig i Rogaland

Rogaland fylkeskommune inviterer kunstnere til å besøke fylket og tilbyr i den forbindelse gratis bolig. Formålet er å gi kunstnere fra inn- og utland mulighet til å oppleve og kanskje bli faglig inspirert av Rogalands kultur og natur.

Nærmere beskrivelse av mulighetene finnes på fylkesbibliotekets nettsted www.rogfk.no/Tilskudd-og-oekonomisk-stoette/Stipend-og-priser2/Utlaan-av-kunstnerboliger-Artists-in-residence/Info-om-kunstnerboligene

Søknadsfrist: 15 mars.

Fjelberg Prestegard

En antikvarisk perle i hjertet av Sunnhordland. Av i alt ni bygninger, som er under restaurering for ny bruk, er Hovedhuset innredet med fire arbeidsrom og et større atelier. Alle arbeidsrommene har eget toalett og dusj.
www.fjelbergprestegard.no

Andøen Gård

ligger på Andøya, som er landfast, og ligger ca. 10 kilometer vest for Kristiansand. En del av bygget er innredet som en egen liten leilighet. Denne leiligheten er tenkt som en skrivestue, der forfattere kan søke ro og inspirasjon til å skrive. Man kan til nød bo to stykker her, men leiligheten er i utgangspunktet beregnet på en. Mer informasjon finner dere her:

https://www.kristiansand.kommune.no/kultur-og-fritid/til-leie/andoen-gard/kunstnerbolig/#leie

Schäffergården

som eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid, kan tilby studieopphold.
Jægerborgs Allé 166
DK-2820 Gentofte
Tlf. +45 39 77 28 00
http://dansk-norsk.no/sok-stipend/

Digterhjemmet

Julius Bomholts hus «Digterhjemmet», som er et gammelt, gjennomrestaurert og fullt møblert skipperhus tilbys som bolig for nordisk forfatter for en periode på 1 år. Man må selv betale for oppvarming, strøm, telefon, rengjøring etc., samt være ansvarlig for husets inventar.

Regler for bruk av huset samt en kortfattet orientering fås ved henvendelse til Centralbiblioteket for Ribe Amt
Nørregade 19
DK-6700 Esbjerg, Danmark

https://www.esbjergbibliotek.dk/digterhjemmet

Gammel Have

Sødingevej 31
DK-5750 Ringe Gammel Have er et fristed på Fyn for nordiske kunstnere.
Huset inneholder arbeidsrom, stue, 2 soverom, kjøkken og bad.

Opphold tilbys for en eller flere måneder, og prisen er (i 2002) dkr. 1.700,- pr. mnd. (i juni – august dkr. 2.700 pr. mnd.) inkl. lys og varme. Det er ca. 3 km til tog og butikker, gangavstand til lokalbuss. Søknadsfrist 20.8 og 20.2.

Søknad om opphold sendes:
Advokat Peter Flint Jensen
Centrumpladsen 2, DK-5700 Ringe
tlf. 0045 62 623900
Han kan også gi nærmere opplysninger.

Hjemmeside: www.gammelhave.dk

Gunnarshus – Reykjavík

Gunnarshus i Reykjavík drives av Islands forfatterforbund. I huset er en gjestebolig for forfattere, oversettere og andre litteraturmennesker. Huset ligger sentralt i Reykjavík.
Oppholdets varighet er fra 1-8 uker.
Betaling: kr. 10.000,- ISK pr. uke.
Tlf: +354 568 3190
E-post: ritsamb@itn.is

Baltic Centre of Writers and Translators

i Visby på Gotland tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise og kost etc. må man betale selv, og man må selv sørge for matlaging, oppvask og rengjøring av rommet.

Nærmere opplysninger og søknadsskjema kan fås ved henvendelse til: Box 1096 621 21 Visby
Sverige
Tlf. 00 46 498 218764

E-post: baltic.centre@gotlandica.se

Hjemmeside

Wawes of Three Seas

det internasjonale forfatter-og oversettersenteret på Rhodos, tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise-, mat etc. må man betale selv. Nærmere opplysning kan fås ved henvendelse til International Writers and Tranlators Centre
Laskou Street 10A
851 00 Rhodos

Tlf. 00 30 241 32510, faks: 00 30 241 32 455

E-post: wawes@rho.forthnet.gr

Roma – Artist-in-Residence program

Circolo Scandinavo tilbyr residenser til nordiske kunstnere for opphold i Roma. Kunstnere fra alle nordiske land og alle kunstfelt kan søke.

Opphold er minimum en måned. Programmet kan omfatte en kulturell begivenhet (litterære arrangement, konsert, etc), dvs alt som er åpent for allmennheten og andre prosjekter for å fremme nordiske kunstnere i Italia.

Søknadsfrist for perioden oktober 2018 til september 2019 er 1.april.

Informasjon er vedlagt.

Hjemmeside: https://www.circoloscandinavo.it/

 

Leilighet i Budapest

Damjanich utca 39., VII. kerület (bydel Erzsébetváros)

Jeg leier gjerne ut en sentralt og stille beliggende leilighet (41 kvadratmeter), ganske nyoppusset, i tredje etasje i en gammel bygård på Pest-siden av Donau.
I første etasje i gården: et lite spisested med kebab og falafel, et apotek og en bokhandel.
Beliggenhet: ved Byparken (Városliget) og The Gallery of Fine Arts (under renovering i skrivende stund), fire busstopp fra Musikk-konservatoriet, Fotomuseet og Dikternes bokhandel. Flere trolleybusser rett i nærheten.

Jeg bruker leiligheten regelmessig og vil gjerne at også andre skal kunne sitte her og tenke, lese, skrive, oversette, hvile etter byvandringer – samt oppdage et Europa som fremdeles, i visse kvartaler, er gammelt og har en ganske annen historie enn den nordiske.
Du er ikke nødt til å være et skrivende menneske for å kunne leie leiligheten, i en uke, en måned eller mer. Men du må være villig til å ta vare på stedet som om det – også – var ditt.

Hva Budapest har: musikk, klassiske konserter, jazz og folkemusikk, med usedvanlige utøvere som Lajkó Félix, Ferenc Snétberger og Mikael Dresch; historie, historie, historie; gamle gater å reke rundt i, med eller uten kamera; Donau; et særdeles godt utbygd offentlig transportsystem; tyrkiske og andre bad, med svømmebasseng, fotpleie og massasje; spennende små spesialbutikker, for veganere, musikere og andre; et godt kjøkken, bugnende og røde og grønne grønnsaker (nb: Lehel tér, som er et stort torg), samt et rikelig utvalg av organiske varer; museer av mange slag; OralMed Studio og andre
steder for god tannpleie, samt mye mer.

Det fins rimelige spisesteder i Damjanich utca og svært mange spisesteder av forskjellig slag i nærheten av Konservatoriet. Så er det mulig å lage mat i leiligheten.
Hva leiligheten har: stort arbeids- og soverom, kjøkken, stort bad, gang, kott. Sove- og arbeidsplass for to +. Gode madrasser på gulvet. Sjelden takhøyde. En liten og mangfoldig samling bøker, både skjønnlitterære og mange om Budapest og Ungarn. Liten cd-spiller og cder med klassisk musikk, ungarsk jazz og folkemusikk. Yogamatte. Printer, raskt wi-fi. Tre dyner, sengklær, håndklær. Kjøkken med kjøleskap, komfyr, vannkoker, visper, utsikt mot lekeplass og grønt. Bad med toalett, servant, badekar, vaskemaskin, hårtørrer samt elementære saker som såpe og sjampo.
Leie for en uke (2016): 1600 kr; for to uker 2600 kr; for tre uker 3500 kr; for en måned 4200.
Da er utgifter knyttet til strøm, gass , elektrisitet og wi-fi iberegnet. Leiekonto 1607 17 66261.
Er du interessert i å leie, så kontakt meg gjerne.

Vennlig hilsen Wera Sæther
mobil: +41 442 429, wera.sether@gmail.com

 

Dele hus i fredelig fjellandsby på Gran Canaria?

Sverre Knudsen har eit hus på Gran Canaria, som han kan tenkje seg å dele med andre forfattarar. Nærmare bestemt ein leigebuar til eit rom med eige bad.

Jeg er så heldig å ha et hus i en paradisisk, bitteliten landsby oppe i fjellene på Gran Canaria. Her er jeg stort sett alene, og søker en leieboer (bare én) til et rom med eget bad og massevis av fellesareal for minimum 1 måned, men  helst mer. Forholdsvis stabilt internett, brukbar mobildekning (når man lener seg ut av vinduet i biblioteket) og buss flere ganger om dagen. Sommeren har kommet, men det er absolutt ikke for varmt i skyggen. Resten kan vi ta etter hvert.

Kr. 4000,- pr mnd for 3 mnd og mer, Kr 6000,- for en mnd. Mail: sverre@knuds1.net

 

Vakkert hus fra 1878 på Auster Nesland i Lofoten til leie.

Det historiske Fiskeværet Auster Nesland i Flakstad Kommune i Lofoten ligger idyllisk til for seg selv. I sommersesongen er det et yrende og hektisk liv, men når September kommer så slumrer husene og de går i vinterdvale. Inntil i år har vi leid ut rom som gjestehus, men har avsluttet dette. Vi bor der selv fra Mai-August og ønsker å leie ut hele eller deler av huset i lengre perioder fra September. Huset og omgivelsene er perfekte for den som ønsker fred og ro til å fordype seg i sine egne eller andres tekster. Du trenger ikke å være et skrivende menneske, men du må kunne ta vare på huset som om det var ditt eget med kjærlighet og hensyn.

Når det gjelder utleie i vintermånedene kan det være utfordrende hvis det bli mye snø, da brøytes ikke veien fra 1 Januar og fram til påske. Likevel, vi selv har ofte gått på ski fra Skjelfjorden ( ca 6-7 km) til Auster Nesland og for dem som liker eventyr og utfordringer vil det ikke være noe problem. De siste to årene har det stort sett vært snøfritt hele vinteren gjennom og vi har brukt bil som ellers i året.

Jeg heter Lill-Anita O. Svendsen, er billedkunstner og født og oppvokst på Auster Nesland, men bor i dag på Gravdal i Lofoten. Min tippoldefar var den første som bygde på Auster Nesland i 1858 og i 1878 satte han opp dette vakre huset. Vi startet restaureringsarbeidet i 2010 og kan vel med en viss stolthet si at vi er kommet, om ikke helt i mål, så nesten.

Stedet ligger ca 9.9 km fra hovedveien som er E10 og ca 14 km fra nærmeste tettsted som er Ramberg med restaurant, supermarked, bensin etc. Ramberg Gjestegård har en glimrende meny for den som ønsker et bedre måltid. Den gamle fiskerstien mellom Nesland og Nusfjord er et populært utfartssted i sommersesongen.

For å se foto kan du se på det nedlagte gjestehusets hjemmeside:

http://www.lofoten-nesland-guesthouse.com

Vi har også fått et ekstra dobbeltrom med dusj, toalett, vaskemaskin og tørketrommel siden oppdateringen på websiden ble gjort. Totalt har vi da rom for 6-7 gjester. Når det gjelder pris vil den avhenge av lengde på oppholdet og antall gjester. Wifi: Vi bruker Ice Net og det har en fast månedspris som inngår i leien, trenger man mer må man betale ekstra for dette. (Vi har aldri måttet be om å utvide abonnementet). Strømmen inngår opp til en viss målestand. Mobildekningen er grei når man må sitter i i den koselig lille ministuen i andre etasje.

Vennlig hilsen Lill-Anita O. Svendsen

Mob: 90209187 E-mail: lillanita3@gmail.com

Pellebu – Hafjell

Elin Ørjasæter og Nils Gullak Horvei eier skrivestua Pellebu, som er en moderne leillighet på Hafjell. Se egne nettsider for Pellebu på www.pellebu.no Vi ønsker å leie ut denne til skrivende folk i sommerhalvåret og først del av høsten, helst langtidsleie (f.eks. tre måneder).

Andre skrivesteder:

The Liguria Study Center for Arts and the Humanities (stipendier och gästhem i Genua, Italien)

http://www.bfny.org/
Arbetsrum på Kökar (Ålands skärgårds gästateljé)

http://www.kokarkultur.com/
Wassard Elea (författarbostäder i Campanien, Italien)

http://wassardelea.blogspot.no/
Sangam House, Pondicherry, Indien

http://www.sangamhouse.org/
Ordstationen , Lövestad, Skåne

http://www.gammelhave.dk/

 

 

Ansvarlig redaktør: Taran L. Bjørnstad
Redaktør: Ingelin Røssland

E-post: sekretariat@nbuforfattere.no

Telefon: (+47) 22 47 85 70

Postadresse: Postboks 1898 Vika, 0124 Oslo