Her kommer en ny serie fra forfatteren av bøkene om Percy Jackson: Kanekrøniken. Denne gangen er handlingen lagt til Egypt og egyptisk mytologi.

I den første boka, Den røde pyramiden, møter vi søskenparet Carter og Sadie, som etter hvert finner ut at de ikke er helt som alle andre fordi det bor uante krefter i dem. Faren deres er en anerkjent egyptolog med en hemmelig plan som slår fullstendig feil. En eksplosjon sprenger den verdensberømte Rosetta-steinen i luften og slipper Set – den onde egyptiske guden for kaos – løs. Set fanger Doktor Kane inne i en forgylt kiste, og barna hans, Carter og Sadie må prøve å redde ham. Redningsaksjonen fører dem fra Kairo til Paris og USA, og på veien får de vite sannheten om familiens tilknytning til det magiske egyptiske tempelet Livets hus.

Spennende fantasy for mellomtrinnet/ungdomstrinnet