Jeg er s heldig f vre kritikerfadder for 9. klasse ved Lom ungdomsskole i forbindelse med at de er juryklasse for rets U-pris. U-prisen er ungdommenes egen pris, der de bde leser, nominerer og krer en vinner. Den henger selvflgelig hyt!
De nominerte bkene er i r et variert knippe bker som dere ser her:
Solstorm Den 4. parallell hsten Dystopia III Mrketid

Jeg har lest bkene, og har min mening om dem, men skal prve si minst mulig om den. Det er ungdommene selv som skal finne ut hva de liker og ikke liker, hva som skal til for at en bok er vellykket, hvilken bok som fortjener vinne U-prisen – og hvorfor. Det har allerede vist seg noen tendenser, syns jeg, men jeg er fremdeles spent p hvem vinneren blir. Prisen deles ut under Litteraturfestivalen p Lillehammer.

Til Litteraturfestivalen skal ogs vi p Bokbussen i Oppland. Tidligere i vinter var Anne Cathrine Straume fra NRK med oss p jobb, reportasjen kan du hre her – klikk p lenke nederst p siden.