I forbindelse med Litteraturfestivalen på Lillehammer og lanseringen av hans nye bok på norsk, “Caribou Island“, er David Vann i Norge.

Bok i P2/Kulturhuset møtte Vann på onsdag for å snakke om den nye boka, forgjengeren “Legender om et selvmord”, men også den nyeste romanen hans som nettopp er lansert på engelsk; “Dirt”. Jeg var blant mye annet interessert i å høre om sammenhenger mellom de tre bøkene.

David Vann besøkte Norge også i fjor i forbindelse med lanseringen av boken
"Legender om et selvmord". Foto: Hå‚kon Mosvold Larsen / Scanpix

Legender om et selvmord” og “Caribou Island” har begge sitt rotfeste i selvmord. Og; som du vil høre hvis du lytter til intervjuet, begge bøker kan leses som litterære bearbeidelser av hendelser i Vanns eget liv. Det siste gjelder også til en viss grad den nyeste boka, “Dirt”.

Naturen og landskapet spiller en helt avgjørende rolle i David Vanns prosa, noe han også snakker om i dette intervjuet. De to første bøkene foregår i Alaska, “Dirt” i et solbrent landskap i California.

Den versjonen av intervjuet du finner her, er en lite bearbeidet versjon på engelsk. Kulturhuset kommer til å sende en halvtimes versjon senere i sommer, med oversettelser. En kortversjon kommer også i en av Bok i P2s sendinger fra Lillehammer førstkommende helg.

En podkast med intervjuet finner du her, vi startet med å snakke om Alaska:

nrk_bok_i_p2_2012-0531-0224_6347407074.mp3.