I sommer har utstillingen SKRIFT fra Nasjonalmuseet blitt framvist på Majorstuen filial. Som en avslutning på utstillingsperioden vil språkforsker Dag Haug snakke om skriftens historie onsdag 29. august kl. 16.00.

Foto: Ellen Lande Gossner

Utstillingen SKRIFT avsluttes på Majorstuen onsdag 29. august kl. 16.00 med et foredrag av språkforsker Dag Haug. Haug kommer til Majorstua for å snakke om skriftens historie og om hvordan det latinske alfabetet ble til. Haug er førsteamanuensis i gresk og latin ved Universitetet i Oslo. I 2002 mottok han H. M. Kongens gullmedalje for yngre forskere for doktoravhandlingen sin, og i 2005 vant han Nils Klim-prisen. Haug er i tillegg nettopp blitt kåret av Morgenbladets egen jury som én av ti fremragende norske forskere under 40 år!

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte!       

Foto: Nasjonalmuseet

SKRIFT presenterer den vestlige skriftformingens utvikling fra 3500 f. kr. og frem til vår tid. Utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet i samarbeid med kalligrafen Christopher Haanes.                                                                       

Under kan du se mannen bak utstillingen – Christopher Haanes – i aksjon.

Har du gått glipp av SKRIFT på Masjorstuen? Fortvil ikke! SKRIFT skal videre til Furuset filial og kan oppleves der i hele september!

Gunnar V

Arkivert i:Fagbøker, Historie, Kuriosa, Litterære arrangement, Litterære priser, Språk, Utstillinger Tagged: Christopher Haanes, Dayg Haug, Nasjonalmuseet