Pym blir skrekkslagen da hun får i oppgave å skrive en ekte og helt sann historie om sin egen familie. Det finnes absolutt ingenting å skrive om hennes altfor alminnelige og mislykka familie. Hun gjør et forsøk på å overbevise læreren om at det er mye morsommere å skrive om forbløffende fakta. Merkelig nok er ikke resten av klassen enig, de vil gjerne fortelle noe fra familien sin.
Etter at noen av klassekameratene har lest opp sine historier får Pym virkelig angst. De var både triste og grusomme. Hva skal Pym finne på for å overgå det ?

En morsom og søt fortelling om en jente som vil så mye, langt mer enn det er dekning for i virkelighetens harde lys. Det handler om å være tilfreds med hvem man er og hvor man kommer fra, og gjøre det beste ut av det man har fått tildelt. Selv om det viser seg å innebære en totalt mislykke familie.

Lettlest og morsom bok for mellomtrinnet.