Interessen for håndarbeid vokser stadig, og forlagene utgir mange bøker med teknikker og oppskrifter hvert år. Strikking som metode er populært både blant unge og eldre.

Her er noen av årets nye bøker som kan gi inspirasjon og impulser til både nybegynnere og dere med mer erfaring.

Strikk skjerf, halser, småsjal

Det er ikke behagelig å fryse på halsen … I denne boka finner du enkle oppskrifter på plagg du kan strikke raskt. Kan kanskje også være tips til julegaver som er lette å lage!

Strikk på nytt

Gamle, fine strikkemønstre er tatt fram igjen. Mønstrene er  hentet fra et arkiv med eldre strikkeoppskrifter ved Rauma Ullvarefabrikk. Forfatteren har i mange år arbeidet som freelance designer for ullvarefabrikken.

 

 

 

 

 

Babystrikk

Det er trendy å strikke og sy til de aller minste. Boka inneholder 50 oppskrifter, med strikkede tepper, klær, leker  og andre småting som passer til barn opp til to år.

 

 

 

 

To rett og en vrang

Dette er boka for deg som er glad i å strikke og ønsker nye impulser..   Boka inspirerer og utfordrer med moderne design og utradisjonelle mønster- og garnvalg.

 

 

 

 

 

 

Marius strikkebok

Marius-genseren ble skapt av Unn Søiland Dale i 1953, året etter vinterolympiaden i Oslo. Genseren er oppkalt etter slalomkjøreren Marius Eriksen. Her finner du mange oppskrifter bygd  på mønstrene i vår nasjonalgenser.

Mer om boka her

 

 

Historien viser at strikking ikke bare har vært en typisk kvinnesyssel. Begge kjønn har strikket i århundrer tilbake, og menn utøvde strikking som profesjonelt håndverk. Først på 1900-tallet regner en med at strikking ble en mer kvinnedominert syssel.  Her hjemme har designerduoen Arne og Carlos satt strikking på dagsorden:

Så kom igjen gutter, fram med strikkepinnene dere også!

Berit

Arkivert i:Boktips, Fagbøker Tagged: babystrikk, mariusgenser, strikk på nytt, Strikking, to rette og en vrang