Selv om jeg har gitt klar beskjed på bloggens forside om at jeg ikke kan hjelpe folk med skoleoppgaver fikk jeg her om dagen en kommentar på en bloggpost. Avsenderen var lettere desperat.

”Hei,
jeg skal analysere boka »fuglevarsel» av David Almond..
Kunne du vær så snill og hjulpet meg litt med dette?
Håper du bare kan kommentere tilbake på dette innlegget eller publisere et innlegg om det..
håper på svar så fort som mulig.. trenger det til torsdagen 🙂 ”

(Kan jo legge til at kommentaren kom på mandag. Joa. Man kan jo prøve seg, ha ha! )

Og hva svarte jeg?

”Sorry! Du må nok gjøre leksa di sjæl!”

Litt overlegent kanskje, men det er da ikke verre for dagens skoleelever enn det var for oss. (Ikke hadde jeg mye å bidra med heller siden det er en god stund siden jeg leste denne boka.) Men – Fuglevarsel er en usedvanlig god bok. Håper den anonyme optimisten er enig.

Lærere som måtte lese dette: denne boka fortjener ærlig talt bedre enn at en stakkars ungdomsskoleelev skal få ødelagt en god leseopplevelse med forpliktende ”analyse” – skriving etterpå. Gi heller elevene nok tid til å nyte litteraturen på sine egne premisser. Utfordre dem gjerne, men ikke ta fra dem lesegleden!

PS
Lurer også litt på om de to som googlet «la stå handlinga arnt birkedal» fikk noe ut av DEN bloggposten, eller om de måtte bite i gresset og lese boka sjæl. Hæ hæ hæ!

Og når vi først er inne på bloggstatistikk kan jeg opplyse om at lesere fra Franrike topper ukesstatistikken med intet mindre enn 381 treff. Månedens store hit er denne bloggposten om Victor Hugo. Den har faktisk svinget seg opp til å bli min mest populære blogpost noensinne! Kanskje ikke det mest banebrytende som er skrevet om denne store forfatteren, men skikkelig smigrende, da gitt! Qu’est-ce qui se passe, La France?

Til slutt et bilde av Victor Hugo. Også han klør seg uforstående i huet.