Ikke sånn veldig bra – men er ikke helt på jordet, heller!

Det er noen bloggere der ute som er flinke til å skrive innlegg om hvordan man ligger an med lesemålene man eventuelt har satt seg ved begynnelsen av året. Det er ikke jeg. Men siden vi nå en gang er i ferd med å gå inn i årets nest siste måned (HÆ?!), kommer en liten oppdatering.

1) Lese minst 100 bøker:
Ja, dette kan fort vekk gå veien. Jeg har hatt litt mye å drive med i år (flytting og ny jobb, for eksempel), men om jeg skal tro goodreads, så er jeg i rute.

2) Fortsette og/eller fullføre YA-serier jeg har begynt på etterhvert som nye bøker blir gitt ut:
Her har jeg også gjort fremskritt. Har lest tre oppfølgere, og jeg ser ikke bort i fra at jeg rekker å skive inn noen til.

3) Lese minst en sør-amerikansk forfatter:
Her er det strykkarakter så langt.

4) Lese minst en afrikansk forfatter:
Niks.

5) Minst 20 off the shelf:
Her ligger jeg egentlig ikke så verst an. Om kategoriseringen min er presis, mangler jeg fem. Det kan jeg kanskje fikse. Her kan jeg for eksempel slå tre fluer i en smekk og nå både det tredje og det fjerde målet i samme slengen. Men vi får se. Jeg overførte som kjent både mål 3 og 4 fra 2012, og det er tross alt SKIKKELIG lette mål. Kanskje så lette at de svever over hodet på meg.

6) Lese mer fantasy (ikke YA):
Ser dårlig ut. Har ikke lest mer episk fantasy, men jeg har tilført noen til hylla… Teller det? Nei?

7) Fortsette på Asia-prosjektet:
Jammen godt jeg har skrevet såpass vage mål, sånn rent tallmessig, for dette kan jeg påstå at jeg har oppnådd. Har lest én japansk forfatter.

8) Sørge for at både lesing og blogging forblir lystbetont:
Dette metamålet er visst en nødvendighet, for pliktfølelsen sniker seg på nå og da – særlig når jeg har hatt dårlig tid. Bare tull.

Sånn. Det var jo… sånn passe? Mål 3, 4 og 6 kan bli vanskelig, men på den annen side slett ikke umulig å for eksempel kombinere med mål 5. Vi får se. Det dukket nemlig opp enda et mål i løpet av høsten:

9) Lese flest mulig norske 2013-utgivelser før nominasjon av kandidater til Bokbloggerprisen:
Og her synes jeg rett og slett at jeg har vært ganske flink. 18 stykker har jeg lest så langt, og jeg har ganske mange flere i kikkerten. Eller i haugen, da. Nominasjonene til Bokbloggerprisen skal være inne i januar, og da gjelder det å ha et best mulig bilde av mulige kandidater der ute. Dette var nøyaktig det sparket jeg trengte for å forsøke å orientere meg blant litt smalere, norske utgivelser.