uten navnNy bok fra Katherine Webb og jeg kaster meg over den. Jeg har lest alle bøkene hun har skrevet. Først The Legacy som var debuten og kanskje den beste hun har skrevet. Deretter The Unseen som jeg ikke likte så godt, og så A Half Forgotten Song som jeg synes var veldig fin. Kan hende Katherine Webb er litt sånn annen hver gang? For denne boka, den nyeste – The Misbegotten – synes jeg ikke var spesielt god.

I boka er vi i Bath i 1821. Vi møter to kvinner, den ene er Rachel Crofton som gifter seg med vinhandleren Richard. Det andre er Starling, en tjenestejente med en mystisk herkomst som jobber i herskapshuset der Jonathan Alleyn bor, en mann ødelagt av krigen og minnene fra en kjæreste han en gang mistet. Historien handler om å finne ut hva som skjedde med denne kvinnen som forsvant i 1808 og alle de ulike historiene tvinnes sammen rundt dette mysteriet.

Først og fremst må jeg jo si at Katherine Webb skriver godt. Hun er en av dem som bemerker seg innenfor sjangeren med et billedrikt språk som ikke flyter over av klisjeer, men som tar leseren med inn i stemninger, sanseopplevelser og bilder som holder deg fast. Det er en av grunnene til at jeg liker Webb sine bøker. Det som ikke holder mål her er selve plottet og handlingen. Etter en god start, så stagnerer det gjennom endeløse dialoger som skal grave fram hemmeligheter. Det er lite framdrift og i og med at boka er på over 500 sider så blir det rett og slett kjedelig etter hvert. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg synes karakterene er gode eller ikke. Starling, tjenestejenta, er litt for lik Dimity i forrige bok. Rachel er mer interessant, hun er egentlig ganske usympatisk og det er spesielt når hun er hovedpersonen.

Nei, dette nådde ikke helt opp. Men – jeg gir ikke opp Webb av den grunn. Jeg bare venter på neste bok, for hvis det er litt sånn annen hver så blir den neste en knallopplevelse. Og så må du ikke høre helt på meg, for når jeg leser omtaler på Amazon så er det veldig mange som liker denne boka, og mange bloggere utafor Norge også, blant annet Novelicious.