Jeg sa jeg skulle komme tilbake til innholdet i gaven fra den hemmelige nissen min, og her kommer det…

IMAG1366

Jeg fikk Ship of Magic av Robin Hobb og Last Chance To See… av Douglas Adams og Mark Carwardine. Der tror jeg nissen traff godt, gleder meg til å lese! Dessuten fikk jeg et par kjempefine, hjemmelagede votter som jeg garantert kommer til å bruke. Så fine! Også fikk jeg både te og sjokolade. Observante lesere ser at sjokoladeesken på bildet allerede er tom – men til mitt forsvar var det ikke bare meg (David, skotten, bare «aye, this is definitely the whisky one!» og spiste alle tre). Tusen, tusen takk, jeg er kjempefornøyd! Siden sjokoladen var fra Selbu og kortreist i følge nissen min – pluss at nissen skriver at det er hennes feil at akkurat hun ble min nisse, gjetter jeg på at det er selveste arrangøren selv, nemlig Ragnhild!

Ellers fikk jeg flere bøker til jul i år. Av Mamma fikk jeg Mandelas arv av Richard Stengel og ei lita kokebok, Iskrem og Milkshakes. Dessuten fikk jeg et sett søte bokstøtter, også. Av skotten fikk jeg The Horologicon og The Etymologicon av Mark Forsyth (en språkblogger, forresten), og jeg ble rent imponert over at han fulgte med når jeg tilfeldigvis sa at jeg synes dem så interessante ut for ei tid tilbake. På toppen av det hele fikk jeg et sentergavekort på 500 kr og et gavekort hos amazon på £100. Gjett hva de skal brukes på, a.

Jeg ga dessuten bort endel bøker i år. Jørgen (bror) og samboeren fikk tre morsomme hundebøker (Underwater Dogs av Seth Casteel, Shake av Carli Davidson og Dog Shaming av Pascale Lemire). Jonas, bror nummer 2, fikk The Legend of Zelda: Hyrule Historia av Shigeru Miyamoto. Ingen av brødrene mine leser særlig mye, men førstnevnte er glad i hunder og sistnevnte er glad i gaming (han har en triforce tatovert på armen). Mamma fikk fem håndarbeidsbøker pluss de tre fotobøkene til Tim Flach (Dogs/Gods, Equus og More Than Human). Faren til skotten fikk første bok i serien om Peter Grant, nemlig Rivers of London av Ben Aaronovitch. Også klarte Elisabeth å gjette at det var jeg som var hennes nisse – hun fikk The Penelopiad av Margaret Atwood og Dreams and Shadows av C. Robert Cargill. Har inntrykk av at jeg traff blink med alle.

IMAG1368

Jeg har også tenkt til å skryte av at jeg traff blink med hovedgaven til skotten, også. Jeg kjøpte nemlig to vaskeekte Man’s Life Magazine-utgaver til ham. Jeg vet ikke om du har hørt om Man’s Life, men det er herremagasiner fra sånn ca midten på 1900-tallet. Begge bladene jeg kjøpte er fra 50-tallet, og som du ser på omslagene, var det jaggu ikke lett å være mann da. Jeg trekker frem et utvalg artikler fra disse to bladene: Russia can bomb us from space!, He chopped off 300 Heads, World’s Maddest Horse Race, I told my wife to commit adultery (i likestillingens navn, blogger anm), Glamor girls then and now, Some dames are murder, I want my wife to support me (også i likestillingens navn, blogger anm). Internett er full av minneverdige Man’s Life-omslag – google i vei.

Jeg har dessuten kjøpt ny PC (eller, halve. Den andre halvparten var julegave fra David), så nå kan jeg nerde i vei på maks setting i de nyeste spillene. Og mens vi er inne på nerding, så fikk jeg en svevende TARDIS også.

Så nå skal jeg gå tilbake til å sitte og ule Doctor Who-introen mens TARDISen spinner rundt i vortexen.