Jeg har gode lesedager og boltrer meg i inspirasjon og morsomme ting på nettet, også sammen med medbloggere. For noen dager siden postet jeg mine første lesemål noensinne. Og etter hvert som dagene går, så utdyper målene seg – de utvikler seg og jeg får undermål og delmål, og sidemål og førmål, formål og ettermål, og det ble egentlig veldig kaotisk. Men. Nå har jeg oppdatert sidene mine, se fanene øverst på bloggen, over brobildet. Sidene følger nå de ulike lesemålene, og på den måten kan jeg ha system i lesningen. Forresten – jeg har allerede sprengt hele 2014 budjettet for bøker. Bra jobba.

Her kommer litt drodling rundt mine lesemål for 2014 lenket til de nye sidene som stadig vil bli oppdatert. Og jeg tror jeg vil kalle det Leseplaner. Mål er så…hm…hardt. Planer er litt mykere i kantene (og mye lettere å stå for at alt gikk til helvete på slutten av året hvis det bare er en plan, og ikke et mål.)

Jevnt over gjelder dette: Hvis noen vil samlese på noen titler så er jeg med!

Norsk litteratur knyttet til Bokbloggerprisen

Som noen av dere har fått med dere så hadde vil møte i går, og inni meg vet jeg både lang- og kortlista for bokbloggerprisen 2013 – og jeg gleder meg enormt og inderlig til å sette i gang å lese. Mandag førstkommende (13. januar) blir longlisten offentliggjort her klokka 12, og noen uker senere, den 27. januar, blir shortlisten publisert. Jeg setter i gang med å lese nå.

Fantasy/fabelprosa 

Siden sist har jeg bestilt Robin Hobbs serie The Liveship Traders. Jeg har lest den første trilogien The Farseer Trilogy tidligere (behøring beblogget her, her og her). Første bok i Liveship har jeg påbegynt og den er på bare 880 sider – småplukk! Går ut fra at den serien (tre bøker) tar brorparten av året. Jeg skal også samlese Gaimans Neverwhere med Bentebing og Drengen (og gjerne flere), samt at jeg skal følge Dykslektikeren og lese Pullmans The Golden Compass. Jeg har også bestilt noen fantasytitler jeg leste om og syntes så veldig kule ut, så her er det mye å glede seg til.

Nordisk litteratur på originalspråket

Eh… Her har jeg litt lite planer. Jo vent! Unntaket av Christian Jungersen. For jeg mener at jeg ikke liker krim, men Rose-Marie sier jeg må lese god krim, og da nevnte hun Jungersen. Flott. Og den skal jeg lese på dansk. Det duger. Og så skal jeg lese Lignelsesboka til Enquist.

Utvalgte forfatterskap

Det er Sonya Hartnett som er min utvalgte, og jeg har bestilt to titler av henne – så er på sporet!

Ungdomslitteratur/Young Adult litteratur

Her driver jeg og sonderer terrenget på Goodreads. Tror jeg har bestilt noen titler allerede, men  husker ikke hva. Det er ekstra morsomt med bokpakker i posten som overrasker. I tillegg skal jeg lese Greens Faenbok og andreboka i Divergent. Planen min her er å være litt foran – lese ting som blir utgitt i USA og England i 2014 – følge med liksom.

Teaterlesning med Elin.

Jeg er klar – her er det Elin som har regien.

Klassikere

Målet er å lese to klassikere, og nå vet jeg hvilke. Det ene er The Catcher in the Rye som jeg fikk i gave fra Silje, og det andre er Mesteren og Margarita som en venninne har sagt at jeg MÅ lese. Jeg har også lyst til å være med på Lines Lesesirkel og da tror jeg det blir desemberboka, nemlig Atwoods Alias Grace.

Vel. Da kan jeg si meg fornøyd, og jeg er klar for Bokåret 2014.

Jeg avslutter med et bilde av hesten min som har fått ny frakk – fin, ikke sant? Han er klar for 17. mai han.

Stigandi

 

God helg!