10380978_724912140898889_2776094298236284024_nDa er den tida her igjen. Festivaltid. Jeg er en del av staben i Fortellerfestivalen, og i år som i fjor har vi mye morsomt på programmet. Vi holder til på Dramatikkens Hus i Oslo, og tema for årets forestilling er makt. Festivalen begynner på tirsdag og onsdag neste uke med kurs for erfarne formidlere – og det er Nils Petter Mørland fra Det Andre Teateret som skal jobbe med improvisasjon. Det er fortsatt ledige plasser til kurset, men da må du være ultrakjapp med å melde deg på.

Selve festivalåpningen er på torsdag 29. mai og da får vi besøk av The Kingdom of Fire and Clay, to menn henholdsvis fra Iran og Israel. Svorne fiender eller mulige bestevenner? Etter å ha spilt to ulike men svært vellykkede forestillinger ved den internasjonale fortellerfestivalen i Amsterdam beslutter de seg for å slå seg sammen og lage en forestilling som dykker rett inn i deres fortid, kultur og selve grunnsteinen for fiendskapet mellom deres to fedreland.

Etter torsdagen går det slag i slag med forestillinger og moro. En samtale om makt mellom Margreth Olin (jeg ELSKER Margreth Olin) og Per Fugelli kan jo slå beina innunder deg. Eller forestillingen 0+0=4 med Thomas Bye som handler om justismord. En av de jeg gleder meg mest til er britiske Rachel Rose Reid som regnes som forteller og slampoet, hun har høstet fantastiske kritikker i hjemlandet, både i The Times og The Independent.

Det jeg gleder meg aller mest til er nok AfterStoryCafeteateret som begynner klokka 22 hver kveld. Det er fortellere, stand-up komikere, slampoeter – de aller beste – som underholder mens vi drikker øl og koser oss. Lørdagskvelden er det Andre Historier som har line-upen – det kommer til å bli MER enn bra.

Jeg kommer til å være på festivalen hele tida og håper vi ses!