Siden det er en stund siden det skjedde noe på denne bloggen, kan jeg kanskje legge ut Unge NLBs siste stunts på Youtube mens vi venter på neste post.

Jeg BURDE kanskje – siden jeg nå er i bransjen – for lengst ha skrevet noe om å LESE inn lydbøker. Om å finne rett stemme til rett bok, hvor mye innlevelse og dramatisering som skal legges inn uten at det ødelegger for teksten, hvor viktig det er at innleseren har kjennskap til stoffet han/hun leser om, og hvilke tabber som kan gjøres ( og som er blitt gjort) og som bør unngås, hvilke feller innlesere kan falle i, hvor vanskelig det er å finne gode innlesere, etc etc. For å bøte på denne forsømmelsen kan vi i dag spille en video hvor en av våre flinkeste innlesere forteller om å lese skikkelig triste bøker, eller lese bøker hun ikke liker. Noe som også er en ufordring.


Lenke til Youtubevideoen

Samtidig med denne filmen laget vi som vanlig en film beregnet for barn, og her er det småkryp i alle former som er tema. Også i denne filmen har Unge NLB en guest star, nemlig Linns kosedyrmaur. Takk også til dyrepasseren.  Og ikke å forglemme vår utrettelige Jørgen som står bak kamera og ellers har en hånd med det meste.


Lenke til Youtubevideoen