Denne boken passer for ungdom som liker spenning og action.

 

Tittel: Midt i svevet

 Forfatter: Arne Svingen

 Forlag: Gyldendal, 2018

 Sidetal: 176

 Sjanger: spenning/thriller

 

Kort om handlingen:

Didrik blir vekket av fortvilte rop fra stua. Han står opp. Nøler. Tenker på havskilpadder. Kjenner hvor kaldt gulvet er. Noen skriker smertefullt der nede.
Didrik henter farens revolver, og beveger seg forsiktig ned trappa.

Midt i svevet er en bok om å handle i det kritiske øyeblikket, og om å måtte leve med det etterpå. Det er en historie om å stå alene, men også om betydningen av venner, familie og verdens havskilpadder.

 Tekstutdrag:

 Pappa skriker. Jeg tror jeg aldri har hørt pappa skrike før. Annet enn når Manchester United scorer eller han vinner i Yatzy. Pappa er ikke typen til å klage over en forstuet ankel engang. Nå har pappa det vondt. Stemmen uten ansikt brøler nå. Han vil at pappa skal fortelle noe, men pappa sier at han ikke skjønner hva han snakker om, og pappa er en type som vanligvis forstår hva folk mener.

 

Tre subjektive superlativ:  Spenning, sorg og latter.

 Arne Svingen (f. 1967) er en populær og prisvinnende forfatter med en lang rekke utgivelser bak seg. Hans produksjon spenner fra lettlest for barn til barne- og ungdomsromaner, og han har også skrevet flere voksenromaner.

Lenke til boken på forlagets hjemmeside: Gyldendal