Denne boka passer for alle som er ute etter en grundig og lettfattelig innføring i kvinnekamp og feminisme.

Tittel: Kvinner i kamp

 Forfatter og illustratør: Marta Breen og Jenny Jordahl

 Forlag: Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 128

 Sjanger: Sakprosa, tegneserie

 

Kort om handlingen:

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner fikk ikke stemme ved valg eller tjene egne penger. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer. I denne boka forteller forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper.

 Tekstutdrag:

For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv.

Kvinner hadde langt færre rettigheter enn menn. De fikk ikke lov til å ta utdannelse og de fikk ikke eier jord.

Kvinner hadde derfor ingen mulighet til å tjene egne penger. De fikk heller ikke stemme ved politiske valg. En kvinne var umyndig – på samme måte som et barn eller en slave.

 

 

Tre subjektive superlativ:  Klargjørende, lettfattet og kraftfull.

 Marta Breen (f.1976) er en sakprosaforfatter med en rekke utgivelser bak seg. Hun har blant annet skrevet historien om kvinner i norsk musikkliv, boka Født feminist og bestselgeren 60 damer du skulle ha møtt i samarbeid med illustratør Jenny Jordahl. De to har også jobbet sammen på boka F-ordetsom vant Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.

 Jenny Jordahl (f. 1989) er illustratør, designer, blogger og tegneserietegner og forfatter. Hun er velkjent for sine samarbeidsprosjekter med Marta Breen, med bøker som F-ordet og 60 damer du skulle ha møtt. Førstnevnte tittel fikk Kulturdepartementets Fagbokpris i 2015. Hun illustrerer en fast miljøspalte i Aftenposten junior og lager sin egen tegneserie: Livet blant dyrene.

Lenke til boka hos forlaget: Cappelen Damm