Denne boka passer for deg som er opptatt av forelskelse, familie og vennskap, og som kanskje trenger å utfordre seg selv.

Tittel: Elven

 Forfatter: Anna Fiske

 Illustratør: Anna Fiske

 Forlag: Cappelen Damm, 2018

 Sidetall: 144

 Sjanger: Skjønnlitteratur

 

Kort om handlingen: 

Elven er en lavmælt og vakker illustrert roman om de store og små tingene som gjør livet vanskelig for tenåringen Helena. Hun føler at hun bare renner avsted, som vannet under isen i elven hun ser hver dag på vei til skolen. Helena skulle ønske hun kunne ta mer plass. Si hva hun mener. Klare å trøste pappa. Tørre å snakke med Andreas i parallellklassen. En vårdag begynner isen å sprekke opp, og noe dramatisk skjer.

 Tekstutdrag:

Jeg har blodsmak i munnen. Svetten renner fra armhulene. Ikke bare på grunn av løpingen, men fordi vi har matte med B-klassen, fordi han er der. Han sitter rett foran meg.

 

Tre subjektive superlativ: Spennende, rørende, nydelig

Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er illustratør, forfatter og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved linjen for grafisk design og illustrasjon ved Konstfackskolan i Stockholm. Anna Fiske står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, blant annet Årets vakreste bok, Visuelt og Kulturdepartementets tegneseriepris. I 2014 mottok hun Bokkunstprisen og Rasmus Løland litteraturstipend. I 2015 fikk hun Kulturdepartementets illustrasjonspris.

Lenke til boka på forlagets hjemmeside: Cappelen Damm