11 000 elever over hele landet skal være med på å kåre vinneren av Arks barnebokpris 2006. Prisen er på 25 000 kroner, og blir delt ut 1. desember.
Dette er de nominerte forfatterene.

Borge, Øistein
Kidnapperne fra SubCity
"Kidnapperne fra SubCity" er en eventyrlig thriller for yngre lesere. Men det er også en historie om vennskap, lojalitet og mot. Om å ofre alt for dem du setter høyest. Om ikke å gi seg, hvis hjertet maner deg til å fortsette.
Dette er historien om en liten helt som blir størst – til slutt.

Kidnapperne fra SubCity
"Kidnapperne fra SubCity" er en eventyrlig thriller for yngre lesere. Men det er også en historie om vennskap, lojalitet og mot. Om å ofre alt for dem du setter høyest. Om ikke å gi seg, hvis hjertet maner deg til å fortsette.
Dette er historien om en liten helt som blir størst – til slutt.

Mostue, Sigbjørn
Nissedreperen
alvetegnet
Mens julefreden er i ferd med å senke seg over byen, mottar Eva og Espen mystiske beskjeder fra en ukjent avsender. Samtidig blir det oppdaget et lik av en liten kropp som flyter i kloakken, og byens rotter har begynt å oppføre seg aggressivt og truende. Snart får de vite at den mytiske skikkelsen Nissedreperen er vekket til live, og bare de to kan redde byens nisser som er i ferd med å forsvinne, én etter én.

Ingvaldsen, Bjørn
Svar, da!
Klassen til Elias skal på seiltur, men når seilbåten plutselig synker, og klassen får tilbud om å komme på ferieleir i Avvik der bestemora til Elias bor, blir Elias sendt til Avvik for å sjekke ut leiren. Elias' bestemor er ganske spesiell, noen vil til og med si ond, så Elias er full av bange anelser. Boka er en frittstående fortsettelse av Jada, jada, jada, Nei vel da! og Au da!. © FS Informasjonstjenester

Borring, Monica Boracco
Trigger
En varm og dramatisk spenningsroman som bygger på den norske barne- og familiefilmen Trigger. En høstmorgen braser en diger hest inn mellom blokkene. Alise (12) og venninnen Rebecca blir nesten løpt ned, og de klarer så vidt å stenge hesten inne på basketballbanen. Rebacca lurer på hvorfor ikke Alise forsøker å hjelpe den – hun som er så glad i og vant med hester? Men Alise har ikke vært helt ærlig, og hun er egentlig livredd hester…

Eriksen, Endre Lund
Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet
Endelig kommer det en ny bok om Pitbull-Terje og kameraten Jim! De to vennene er blitt 13 år og burde i grunnen bare ha konsentrert seg om å være akkurat det og om alle hormonene som er i kok. Men så er det dette med de to foreldrene, Jims mamma og Terjes pappa. Jim og Terje får det for seg at de må få foreldrene på rett kjøl før deres egen ungdomstid kan begynne – og før jentene vil ha noe med dem å gjøre. Og i bakgrunnen vaker skyggen av barnevernet …