av Bjørn Ingvaldsen

Barn trenger tran og bøker, står det på plakaten på barneavdelingen i Notodden Bibliotek.

— Tran har vi sluttet med å dele ut etter en litt uheldig episode med en ung biblioteksbruker som slepte posen med bok og tranflaske etter seg ned trappa. Flaska knuste og staken var fæl. Nå får de en bokskjekk utdelt på helsestasjonen, slik at de kan komme hit og få ei bok. Det er avdelingsleder Gunn Jorunn M. Flåta som forteller dette til www.nbuforfattere.no.
Anledningen er Biblioteksklubben biblioteket ønsker velkommen til en gang i måneden. Det er omtrent 40 medlemmer i klubben, men ofte møter det flere opp. Venner og søsken er også velkommen i klubben.

I Biblioteksklubben blir ungene kjent med biblioteket og dem som arbeider der. Bokvalg , temakvelder, fester, forfattermøter og mye mer. Konkurranser og andre inneaktiviteter er også innslag på klubbkveldene. Spesielt er det gøy når lyset blir slått av i hele biblioteket og skattejakt finner sted.

Anders (11) og Aleksander (12) liker best å høre om spennende bøker. Kjærlighetshistorier er i hvert fall ikke noe for dem.
— Bøker der det skjer noe spennende og med overraskende slutt er best, mener de to.
Vetle (9) håper det snart skal komme en ny bok om Harry Potter. Han og kompisen Isaac går med planer om å lage en film i Harry Potters ånd, med mystiske skoger og mange trollmenn.
— Vi har skrevet flere sider av manuskriptet alt, forteller Vetle.

— De som begynner i Biblioteksklubben i barneskolealder kommer tilbake og låner bøker også når de går på ungdomsskolen og på videregående, forteller Gunn Jorunn M. Flåta.