av Bjørn Ingvaldsen

FN står bak utgivelsen av barneboka “Tore and the Town on Thin Ice”. Boka handler om gutten Tore som bor i Arktis. En dag Tore er ute på isen med hundesleden sin havner han i vannet. Etter det drømmer han at dyrene i Arktis kommer til ham og forteller om livet de lever.
Boka om Tore er publisert som en PDF, det vil si at alle kan laste den ned og skrive den ut. Bak i boka, som er veldig politisk korrekt, naturlig nok, finnes ei liste over de forandringer som har skjedd med klimaet vårt og forslag til hva de unge leserne kan gjøre med problemene som har oppstått.
Denne utgivelsen har fått senator James Inhofe, den mest profilerte skeptikeren til teoriene om global oppvarming i USAs senat, til å karakterisere det hele som hjernevasking fra FNs side.
Inhofe, som inntil nå har vært formann i miljøkomiteen i senatet, anerkjenner at planeten blir varmere men mener at dette ikke kan ha noe med menneskeskapte aktivitet å gjøre. Det hele skyldes naturlige variasjoner, mener han.

Last ned boka i pdf-format her.