Når Verdens bokdag markeres mandag skal Lenvik folkebibliotek feire dagen to dager ekstra. Verdenes bokdag er mandag 23. april, en bokens festdag som har vært markert i Norge siden 1997.

Lenvik folkebibliotek har i tillegg til et opplegg på selve bokdagen også valgt å markere dagen onsdag og torsdag samme uke.

­ Både onsdag og torsdag får vi besøk av forfatterne Kine Hellebust og AnneBjørkli, som skal snakke om hverandres forfatterskap. Og til å høre på dem har vi invitert samtlige sjetteklassinger i Lenvik kommune. Til sammen blir det 200 elever, opplyser Annie Heitmann ved Lenvik folkebibliotek.

Røde roser

­ På selve bokdagen mandag 23. april har vi flere ting på programmet. Blant annet har vi invitert sjuende klasse ved Fagernes skole.

De vil blant annetfår høre bokanmeldelsene fem elever ved Finnsnes barneskole har gjort på de fem bøkene som tilbys sjette- og sjuende klassetrinn over hele landet i forbindelse med bokdagen, forteller Nina Høgmo.

Høgmo og Heitmann har også et knippe blomster og bokmerker å dele ut til de som kommer på bibliotekbesøk på bokdagen.

Lyrikk

­ De 20 første voksne som kommer for å låne bøker får en rød rose og et bokmerke av oss, mens alle barn som kommer får et bokmerke og en bokstavkjeks, lover duoen på biblioteket.

Ellers står blant annet en utstilling med hovedvekt på nordnorsk og lokal lyrikk på programmet.

Det er Folkebladet som skriver dette.