Omsetningen i de fem største bokhandlerkjedene steg fra 3,4 milliarder til 3,8 milliarder kroner i 2006, det første året med et mer liberalisert boksalg. Det skriver Dagens Næringsliv.

De to største kjedene, Norli og Libris, økte driftsmarginene betydelig. Det samme gjorde Notabene, mens Tanum beholdt sin gode lønnsomhet. Bare Gyldendal-eide GYL Ark tjente mindre penger.

– Dette viser at dommedagsprofetiene fra dem som ble fratatt sine privilegier ikke har slått til. Det er ikke overraskende, sier tidligere moderniseringsminister Morten A. Meyer til DN.

– Jeg håper at de som i sterke ordelag fordømte de trekkene vi gjorde nå kan være med og glede seg over at det selges og leses mer bøker, sier han.

Anne Oterhold, leder i Forfatterforeningen, har vært blamt de skarpeste kritikerne.

– Det er interessant å se at lønnsomheten i bokhandelen øker, mens forfatterne våre merker at inntektene går ned på grunn av dårligere distribusjon av bøkene, sier hun til DN.

Den nye bokavtalen ble innført fra 1.mai 2005. Det året økte boksalget 8,7 prosent. Fjorårstallene er ikke klare, men fra forlag til bokhandel var salgsøkningen på 14,5 prosent.
Det er E24.no som skriver dette.