— Det er ikke nødvendig å ha to foreninger for å ivareta forfatternes rettigheter, heter det i en uttalelse fra lederen i Forfatterforeningen, Anne Otterholm. Vi skriver bøker og har de samme problemer, uansett om det er barnebøker eller voksenbøker det dreier seg om. Slik det har vært de siste seksti årene har vi hatt et unødig byråkrati og tungrodd apparat på forfattersiden.

— Vi er veldig glade for å slippe inn i den store Forfatterforeningen, sier Kari Sverdrup, NBUs formann. Mange av våre medlemmer har forgjeves søkt medlemskap i Forfatterforeningen. Nå blir de medlemmer. Jeg tipper Frid Ingulstad nå blir glad. Også Anne B. Ragde og Unni Lindell kan nå glede over å bli tatt inn i det gode selskap.

— Det viktigste for våre felles medlemmer er de økonomiske fordelene denne sammenslåingen medfører. Det er dyrt å drive to parallelle organisasjoner, sier Otterholm. — Dessuten får barnebokforfatterne en uforholdsmessig stor andel av royalty- og stipendinntektene. Det er jo ikke rimelig at en som skriver barnebøker skal ha like høy inntekt som en som skriver ordentlige bøker. I den nye, sammenslåtte Forfatterforeningen, vil forfatterne få stipender etter antall ord de har skrevet og ikke etter antall bøker.

En annen viktige årsak til sammenslåingen av de to foreningene er behovet for lokalene som NBU legger beslag på i Rådhusgata 7. Etter suksessen med kafé i Litteraturhuset ønsker man å få et bevertningssted i Forfatternes hus også. Fra sommeren av vil det bli mulig for publikum å få kjøpt pizza og hamburgere i den nye bistroen.

NBUforfattere.no vil gjerne ha medlemmenes reaksjon på denne gladnyheten. Hva mener du?