Jeg har vært heldig. Fryktelig heldig. Ikke bare fordi jeg har gode venner og en fin jakke jeg har funnet på loppemarked, men fordi jeg alltid har visst hva jeg skulle bli. Når alle de andre barna var ute og lekte, satt jeg inne og tegnet og hørte på musikk. Og når alle mine venner funderte på hvilken utdannelse de skulle ta, satt jeg inne og tegnet og hørte på musikk. Musikksmaken har forandret seg mye siden den gang, men jeg sitter fortsatt inne og tegner og hører på musikk. Det er da jeg er mest tilstede. Eller det vil si, jeg er mest tilstede når jeg forsvinner inn i bildene mine.

Jeg startet utdannelsen min på SHKS i Oslo i 1995 med store planer om å jobbe med kostymer og scenografi, men etter tre år gikk jeg over på institutt for visuell kommunikasjon på samme skole. Det skinner nok igjennom at jeg fortsatt har det teatralske i ryggen. Illustrasjon for meg handler mye om karakterer, scenografi, kostyme og dramaturgi.

Jeg har jobbet for Gyldendal, Samlaget, Omnipax, Cappelen, Aschehoug og Lydbokforlaget m.m.,  og har hovedsakelig konsentrert meg om illustrasjon for barn og ungdom. Det å hele tiden fornye mitt uttrykk og skape variasjon er viktig for meg. Både for å finne den stemningen som teksten gir meg, men også for å utfordre meg selv. Det å jobbe for barn og ungdom gir meg denne muligheten. Det er da jeg kan utfolde meg fritt. Det er da jeg føler meg heldig.

Jens Kristensen

Kontakt Jens på e-post her.