Kunstnerboligen ”Gammel Have”
Sødingevej 31 × 5750 Ringe × Danmark
— et fristed for nordiske kunstnere —
Gammel Have – nye muligheder


I landsbyen Sødinge ved Ringe på Midtfyn – 20 kilometer fra Odense – ligger huset ”Gammel Have”, hvor nordiske forfattere og andre kunstnere, der har brug for ro og inspiration, kan søge om ophold.

I 2007 er en gammel drøm gået i opfyldelse for ”Gammel Have”. I en nyopført anneksbygning er der indrettet et atelier på 40 kvadratmeter (med staffeli). Især for bildende kunstnere byder det på væsentligt bedre arbejdsforhold, men også andre kunstnere vil få nye udfoldelsesmuligheder. ”Gammel Have” ejes af en fond, og det står stort set som det blev beboet af giveren Margrethe Hansen, en usædvanlig kvinde, præget af dansk højskole- og landbokultur. Huset indeholder arbejdsværelse, stor stue, to soveværelser med fire senge, køkken, bryggers og badeværelse. Badeværelset er moderniseret for et års tid siden med ny sanitet, fliser og gulvvarme. Og hele huset har i år fået en ansigtsløftning, men i respekt for det gamle interiør. Sengetøj, lagener og håndklæder forefindes. Der er telefon, som kan benyttes mod særskilt betaling, samt fri bredbåndsforbindelse til internettet
I Sødinge findes stadig meget af det gamle landsbymiljø med stråtækte bindingsværksgårde. Huset har en smuk have, det ligger fredeligt i landlige omgivelser, der indbyder til gå- og cykelture. Lokalbussen kører gennem Sødinge, og der er tre kilometer til Ringe, som har togforbindelse i timedrift til Odense og Svendborg, mange butikker og en ugentlig torvedag. Byen har også et moderne bibliotek, biograf og svømmehal – for at nævne noget. Opholdets varighed er typisk en måned, eventuelt flere. Som følge af atelierbyggei og øvrige forbedringer reguleres lejen i 2008. Den lyder på 3700 danske kroner om måneden fra maj til og med september. Dertil kommer el og varme, som afregnes efter forbrug. Resten af året (oktoberapril) er prisen 2700 kroner om måneden samt den del af el- og varmeudgiften, som ligger over 1000 kroner om måneden. I den forbindelse bemærkes det, at der som led i atelier-projektet er foretaget energibesparende foranstaltninger som efterisolering, etablering af solvarme og nyt oliefyr.

”Gammel Have” er på nuværende tidspunkt udlejet eller reserveret til og med august 2008. Ansøgninger om ophold i resten af 2008 ventes behandlet af fondsbestyrelsen i juli, mens der vil være løbende behandling af ansøgninger for senere perioder. I øvrigt henledes opmærksomheden på vores hjemmeside, der findes på www.gammelhave.dk
Webstedet har blandt andet en kalender med optagede/ledige perioder i huset og billeder af eksteriører og interiører fra ”Gammel Have”, ligesom det vil være muligt at følge byggeriet.

Ansøgning sendes til advokat Peter Flint Jensen, Torvet 3A, DK-5750 Ringe, Danmark, som også gerne svarer på praktiske spørgsmål på telefon (+45) 62 62 39 00 eller fax (+45) 63 62 39 79. Benyttes e-mail sendes ansøgningen til post@gammelhave.dk