Stian Hole får Nordisk barnebokpris for 2009 for «Garmanns gate». Tidligere har Eirik Newth, Tormod Haugen, Torill Torstad Hauger og Mette Newth fått denne prisen.
Stian Hole har vunnet mange priser for forfatterskapet og illustrasjonskunsten sin. «Den gamle mannen og havet» fikk Kultur- og kirkedepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur 2005. «Garmanns sommer» fikk også kulturdepartementets pris i tillegg til Brageprisen i kategori barne- og ungdomslitteratur, den internasjonale Bologna Ragazzi Award og gull i Årets vakreste bildebøker 2007.
Juryen mener at Stian Hole har utviklet sin særegne måte å lage illustrasjoner på med det digitale verktøyet Photoshop.

Han forener bildemessige uttrykk som fotografi, kollasjer, tegninger og symboler. Til sammen blir hans bildeunivers et kjent univers for barn, men med nok avstand til at dette også blir en oppdiktet verden.

Det er nødvendigvis ikke sammenheng mellom tekst og bilder, så det er mulig for den som leser boka å være meddikter på alle plan, mener juryen.

NBU gratulerer!