Tessa er tolv år, heter egentlig Juni Julie Augusta Lund og er oppkalt etter Moder Teresa som var en nonne som hjalp syke og fattige mennesker. Tessa har en far i en ramme på veggen og en mor som aldri orker å bo lenge på samme sted. Og nå skal de jammen flytte igjen. Denne gangen til en hytte i ødemarka med det lokale fengselet som nærmeste nabo. Dette er starten på en humørfylt, varm og spennende historie som inkluderer en hund som ligner en ulv, en rømt fange og en bil fylt av fisk — for ikke å snakke om en komet!
Boka er vinner av Norli og Gyldendals barnebokkonkurranse. I 2008 arrangerte Norli og Gyldendal en romankonkurranse hvor de etterlyste spennende, gode, varme og levende fortellinger av i dag for 10-åringer. Juryen besto av forfatter Klaus Hagerup, litteraturkritiker Guri Fjeldberg, kategoriansvarlig for barnebøker i Norli-kjeden Lene Løver og hovedkonsulent i Gyldendal Barn & Ungdom Marianne Koch Knudsen.

Mari Kjetun (f. 1966) er født i Bodø og bosatt på Østerås utenfor Oslo. Hun er utdannet økonom, arbeider som skribent og interiørjournalist.