Mens forfatter Terje Hellesen og hans nyopererte sønn (8) var ute og luftet seg på Haukeland sykehus, slo tyven til. Den frekke tyven fikk med seg Hellesens bærbare PC, som inneholdt manus til flere uferdige bøker han ikke har tatt sikkerhetskopier av.

– Dette er en forfatters verste mareritt. Det er utrolig frustrerende å miste alt arbeidet sitt på denne måten, sier Hellesen. Han forteller at datamaskinen inneholdt manus, ideer og research til to romaner, en diktsamling og en barnebok.

– Jeg estimerer at det er et par års arbeid som ligger bak. Det verste er at mye av dette er stoff som er vanskelig, om ikke umulig å gjenskape, fortviler forfatteren, som tidligere har gitt ut fire bøker. De siste årene har han levd på kunstnerstipend.

Utlover dusør
Hellesen sier han er villig til å utbetale dusør, dersom noen bidrar til å gjenskaffe han det tapte materialet.

– Jeg er ikke akkurat veldig velbemidlet, men en tusenlapp skal de få. Dersom tyven leser dette, er jeg også villig til å kjøpe PC-en tilbake, sier han.

Tyveriet skjedde søndag formiddag, mens Hellesen og hans nyopererte sønn på åtte år var ute på en liten luftetur på terrassen i sentralblokken på Haukeland sykehus. Det eneste som lå igjen av datautstyret, var PC-laderen. Han reagerer på at noen har fått seg til å stjele fra det som i utgangspunktet er et barnerom på kirurgisk avdeling.

– Den som har gjort dette, må åpenbart være syk som går inn på et pasientrom pyntet med ballonger og leker med den hensikt å stjele, mener han.

Usikker fremtid
Nå håper forfatteren på hjelp fra personer som eventuelt måtte bli tilbudt å kjøpe en grå-svart Acer Timeline på mistenkelig vis. Hvis den bærbare datamaskinen ikke dukker opp igjen, er ikke Hellesen sikker på hva han skal gjøre.

– Da må jeg sette meg ned å tenke grundig for å prøve å rekonstruere noe av stoffet, ringe gamle kontakter og finlese i notatbøkene mine. Men dette lar seg ikke rekonstruere slik det så ut, så det endelige resultatet vil nok bli ganske annerledes enn det kunne ha blitt, mener han. Selv om situasjonen ser mørk ut, klarer han å se en viss humor i det som har hendt.

– Jeg ønsker jo å få litteraturen min ut til folket, men jeg hadde ikke sett for meg at det skulle skje på denne måten, spøker han.

Tyveri kan skje
Jørn Svendsen, leder for sikkerhetsavdelingen på Haukeland, kjenner ikke detaljene rundt tyveriet, men sier tyverier kan finne sted på Haukeland som alle andre steder.

– Vi er et åpent sykehus, og da skjer det dessverre tyverier fra tid til annen. På generelt grunnlag anbefaler vi at folk lar være å ta med seg verdisaker på sykehuset, sier Svendsen. Han legger til at de vil gi over eventuell nyttig informasjon om tyveriet til politiet, som ifølge Hellesen vil motta anmeldelsen mandag morgen.

 

Denne artikkelen er sakset fra bt.no.