På NBUs årsmøte 2010 ble tre nye medlemmer valgt inn i styret.

Sverre Knudsen er forfatter og musiker. Han er født 1955 i Oslo. Sverre Knudsen debuterte som forfatter i 1989 med romanan "Strålende nederlag", og har senere gitt ut 24 bøker for barn, ungdom og voksne. han skriver også dramatikk og  for tv. Som musiker spilte han bl.a i The Aller Værste og Løver & Tigre på 80-tallet og ga ut sitt første soloalbum "La det brenne" i 2009.

— NBU har alltid spilt en viktig rolle som fagforening for barne- og ungdomsbokforfattere, sier han, — men i disse tider med nye digitale formater og distribusjonsmuligheter er det større  utfordringer enn noen gang. Jeg går inn i styret i NBU blant annet fordi jeg håper å kunne være med å holde medlemmene oppdatert og tale vår sak på en god og betimelig måte.

Ragnar Aalbu er født 1966. Han er utdannet ved SHKS og arbeider som illustratør. Aalbu utgir bildebøker. Han mottok Kultur- og kirkedepartementets debutantpris for barne- og ungdomslitteratur i 2004 for Fokus på ku. Harry og Roger ble nominert til Kultur- og kirkedepartementets bildebokpris for 2007. Aalbu er også representert i Martin Salisburys bok PLAY PEN – New Children's Book Illustration.

—  Jeg synes det er fint og riktig at vi som lager mer bildetunge bøker også har en stemme i NBU, sier Ragnar Aalbu. — Det første som slo meg med NBU var at det var mange sympatiske mennesker på ett sted, og den gode kollegiale tonen mellom veldig ulike personligheter.

Hilde Hagerup er født i 1976 i Tromsø. Hun har hovedsakelig skrevet ungdomsbøker, men høsten 2005 ga hun ut sin første voksenroman, Lysthuset. Hun har til sammen åtte utgivelser bak seg.
Familien hennes flyttet fra Tromsø til Viker utenfor Fredrikstad. Hun begynte tidlig å skrive, og fikk utgitt sin første novelle bare 14 år gammel. Da hun var 17, flyttet hun til Wales for å gå på en internasjonal videregående skole, og deretter studerte hun verdenshistorie ved University of London. Hun har nå, etter å ha bodd en rekke år i England, flyttet tilbake til Norge.