Flere norske forlag forsøker seg på barnebok Apper denne høsten. Aschehoug lanserte nylig Den Lille Lesehesten som App for iPad og iPhone. Spesielt med Aschehougs App er at den har egne funksjoner for barn som nettopp har lært å lese, eller som holder på å lære å lese, forteller forlaget på nettsiden og fortsetter:

 

 

 

´Her er underholdning og læring likestilt, og applikasjonen fungerer like godt som en e-bok/lydbok som lesetrening.

 

Bøkene har fargerike illustrasjoner og enkle historier fortalt med korte setninger.

 

Man kan velge mellom å få bøkene opplest eller å lese dem selv. I tillegg har vi lagt inn funksjonalitet for lesetrening ved at man selv kan lese inn og høre på seg selv. Og hver bok avsluttes med spørsmål fra bøkene for å få testet forståelsen av teksten, som blir belønnet med pokaler i bokhyllen.

 

Line Baugstøs fortellinger om Kaja og Stine, illustrert av Flu Hartberg  og Karin Kinge Lindboes fortellinger om Sam, illustrert av Elisabeth Moseng er de første titlene i Aschehoug nye serie med lære-å-lese-apper.´

 

Vi i Rådhusgata følger spent med på utviklingen av de norske barnebok Appene og lover å holde dere oppdatert når det dukker opp mer!