Bok og Samfunn skriver:

´Så godt som alle forlagets bøker skal etter hvert gjøres tilgjengelig for salg til bibliotekene, fra de ferskeste nyhetene til den lange katalogen, skriver Aftenposten i dag. Nå er Biblioteksentralen i forhandlinger med flere store forlag og satser på lansering av en fullverdig tjeneste ved årsskiftet.

– I overkant radikalt
Gyldendals informasjonssjef Bjarne Buset er godt fornøyd med å være først ute med en avtale om å selge e-bøker til alle biblioteker som vil kjøpe. Men en leiemodell, som gir låntagerne ubegrenset tilgang på bøker, vil han ikke være med på.

? Vi ønsket å komme i gang med en ikke altfor radikal modell. Det er så mye som rokkes ved dersom man for eksempel begynner å snakke om køfrie biblioteker. Den modellen er litt i overkant radikal for oss nå. Men vi vil gjerne at også e-bøker skal kunne lånes ut fra folkebibliotekene på vanlig måte. Et balansert forhold mellom gratis utlån og kommersielt salg er en sunn mekanisme vi bør fortsette å ha, mener Buset.´
Les resten av artikkelen på www.bokogsamfunn.no